Sidebar Window


TopicsLinks2013, LA, LV en Phoenix.

Eindelijk is het dan zo ver. We mogen weer 2 weken naar Amerika voor NBA, NHL en NFL. Deze reis maken we met zijn 6en. Vandaag, 27 oktober 2013, vertrekken Harm, Dennis, Bjorn en Ivo om 9.50 uur richting Los Angeles. Op donderdag 31 oktober komen Marijn en Satish ons vergezellen.
Dankzij de rechtstreekse vlucht met KLM landen we in de middag (lokale tijd) in LA. Eenmaal aan de grond begint het ritueel van het wachten bij de douanecontrole, de bagageband en de autoverhuurder. Dit verloopt eigenlijk allemaal vrij goed en om 4 uur zijn we in ons hotel in Downtown LA.
Na ons even opgefrist te hebben gaan we richting een luxe Amerikaans restaurant, McDonalds! The McRib is back, dus voor sommige mensen moet de standaard bestelling even aangepast worden!
Dankzij eireizen.nl hebben we een hotel op loopafstand naar het Staples Center waar we de openingswedstrijd van het seizoen van de LA Lakers tegen de LA Clippers gaan zien.

Bij binnenkomst krijgen we allemaal een gratis t-shirt.

 

De Clippers gelden als favoriet maar na een gelijkopgaande 1ste helft maken de Lakers, dankzij een goede reservebank, het verschil in het 3e en 4e kwart! Uitslag 116-103.
We zijn allemaal al 25 uur wakker en gaan dan ook na de wedstrijd direct terug naar het hotel, ware het niet dat op weg naar het hotel Harm erachter komt dat hij zijn portemonnee kwijt is. Stress alom, en we maken direct rechtsomkeert naar het stadion. Na 5 minuten vol stress zijn we in een leeg Staples Center weer bij onze plekken en wonder boven wonder ligt de goedgevulde portemonnee nog onder Harms stoeltje!! Pfjoe!
We kunnen na een lange reis en een mooie eerste NBA wedstrijd dus eindelijk rustig gaan slapen!

Dag 2

Na de lange dag van gisteren hebben we vandaag lekker rustig aan gedaan.
Ontbijten bij de Subway om de hoek bij het hotel. Daarna richting Dodger Stadium voor een rondleiding in een mooi oud honkbal stadion. Een leuke tour met als klap op de vuurpijl een toevallige ontmoeting met MVP Matt Kemp in de lift tijdens de rondleiding.


In de middag nemen we een kijkje op Venice Beach. Veel hippies en alternatieve mensen die allemaal proberen toeristische rommeldingen te verkopen. Voor ons alleen frozen lemonade en softijs!
Na het avondeten bij de chinees naast het hotel gaan we weer richting Staples Center voor de ijshockey wedstrijd LA Kings vs SJ Sharks. Omdat Harm het de vorige avond warm heeft gehad besluit hij zijn vest thuis te laten, zie de foto voor het gevolg hiervan. De thuisploeg komt na 13 seconden met 1-0 achter en loopt heel de wedstrijd eigenlijk achter de feiten aan. Toch kunnen ze in de laatste periode de 3-3 maken tijdens een powerplay. Gelijkspel = Overtime. In deze overtime maken The Kings de winnende 4-3. Sharks fans, you suck!


Nu nog snel een biertje op de hotelkamer en dan slapen. Morgen halen we Satish en Marijn op die nu al op Schiphol staan voor hun vlucht naar LA.

 Dag 3 – donderdag 31 oktober 2013

Vandaag moeten we reisgenoten Satish en Marijn om 2 uur ophalen op Los Angeles Airport. Hierover is wat onenigheid in de groep! Sommige mensen laten Marijn liever op het vliegveld staan ;)! Om onze tijd in de ochtend nog te benutten gaan we even naar de Santa Monice Pier en de winkels in de buurt.

Met een temperatuur van ongeveer 23 graden was het lekker uitwaaien.
Nadat we de jongens hebben opgehaald gaan we terug naar het hotel om ze in te laten checken, wat te rusten en een biertje te drinken in de zon. Marijn koopt ook nog even een kindertandenborstel bij de lokale shop omdat hij deze vergeten was!
Nu we de groep compleet hebben gaan we uiteraard eten bij de Hooters. Omdat het Halloween is zijn de serveersters verkleedt als Roodkapje, wonder woman, catwoman etc.

Kortom, we hebben heerlijk gegeten.
De wedstrijd van vanavond tussen de LA Clippers en de Golden State Warriors is een mooie wedstrijd met de ongelooflijke driepunters van Curry (GSW) en de super dunks + alley oops van Griffin en Jordan (LAC). De thuisploeg wint met 126-115.
Dag 4 – vrijdag 1 november 2013

Today it is time for some outlet shopping. We gaan naar Camarillo Premium Outlets waar 160 winkels zijn als bijvoorbeeld Nike, Adidas, Tommy, Ralph Lauren, Gap, etc. Iedereen koopt schoenen, shirts, overhemden, sokken, broeken enz. Zeer geslaagde mannen-shopdag!
Na het shoppen moeten we volgens de Tomtom 50 minuten terug naar ons hotel. Door de drukte wordt dit ongeveer 1 uur en 3 kwartier. Daarna moeten we doorlopen naar het stadion voor de wedstrijd LA Lakers Vs San Antonio Spurs. Eten doen we in het stadion met een McDonald’s menuutje!


Het spel van beide ploegen is niet om over naar huis te schrijven maar de sfeer blijft een spektakel op zich! Satish en Ivo gaan het 4e kwart nog naar de tribunes beneden om betere ‘illegale’ plekken te bemachtigen. Uiteindelijk eindigen ze op rij 11 van het veld!! De uitploeg (Spurs) wint met 91-85.
Na de wedstrijd nog wat biertjes drinken op de kamer en de planning van morgen maken. Welterusten allemaal!

Dag 5 – zaterdag 2 november 2013
We ontbijten deze ochtend bij de Mexicaanse koffietent aan de overkant van ons hotel: Mexicaanse appelflappen! Daarna rijden we richting Dodger stadium waar Satish en Marijn een kleine tour krijgen van tourguide Ivo zodat ze toch de essentiële informatie voor de eind-quiz te horen hebben gekregen.


We doen nog een rondje door Chinatown (loempia’s waren heerlijk) en Downtown maar moeten dan weer snel richting het hotel om ons klaar te maken voor de college American football match tussen UCLA Bruins en Colorado.  Dit zijn 2 universiteitsteams waar meer dan 80.000 toeschouwers op afkomen. Naar goed Amerikaans gebruik gaan we voor de wedstrijd naar het stadion om te tailgaten (Eten en drinken op de parkeerplaats). Een aanrader voor elke sportfan om deze sfeer een keer mee te maken: met 80.000 fans op een golfterrein feesten met cheerleaders, een big-band, barbecuen, bier drinken en allerlei andere activiteiten. Vooral de Bud-Light-stand zorgde bij Satish voor veel opwinding en dit was niet voor het bier maar meer voor de promotiemeisjes.


Na het indrinken/eten bij het tailgaten gaan we het stadion in voor de wedstrijd. De thuisploeg maakt zijn favorietenrol in het begin niet helemaal waar. De gasten overbruggen meer yards. Toch zijn het de UCLA Bruins die de meeste touchdowns maken en na veel time-outs (Harm is nu al fan van time-outs) winnen met 45-23.

 


Het was een lange dag dus na de wedstrijd gelijk terug naar het hotel voor nog 1 biertje en onze bedjes.
Dag 6 – zondag 3 november 2013
We stappen rond een uur of 10 in de auto om een dagje sightseeing te doen. We rijden eerst naar de Walk of Fame om alle beroemde tegels van de sterren te zien en op de foto te gaan met beroemdheden als spiderman, Batman, Jedi, optimus prime enz. Vanaf de Walk of Fame heb je uitzicht op de HOLLYWOOD letters, omdat dit echter van een flinke afstand is gaan we met onze huurauto nog even de bergen in om de letters van dichtbij te fotograferen. Via de dure winkels op Rodeo Drive en Beverly Hills rijden we richting de stranden bij Malibu om op zoek te gaan naar Charlie Harper!


‘S avonds hebben we de NBA wedstrijd LA Lakers vs Atlanta Hawks op het programma staan. We konden Harm op weg naar het stadion niet stil krijgen over zijn favorieten van de Lakers: Gasol, Nash, Kaman en de time-outs. En ja hoor, ze bedienden hem op zijn wenken. De oude mannen speelden wederom niet best en niet spectaculair. De invallers van de Lakers moeten wat ons betreft meer speeltijd krijgen! Na 21 punten voor te hebben voor gestaan laten de Lakers de Hawks terugkomen en staat het gelijk met nog 35 seconden op de klok. Dankzij een sterke invalbeurt van onze favoriet Hill winnen de Lakers nog net met 105-103.

Dag 7 – maandag 4 november 2014
Vandaag is het tijd voor een pretpark: Universal Studio’s Hollywood. De eerste attractie die we doen is de Studio Tour die ons langs de filmstudio’s brengt waar diverse series en films worden opgenomen als NCIS, Jaws, desperate housewives, E.T., King Kong, Jurassic Park en meer. Vervolgens pakken we Simpsons the Ride en de House of Horror (spookhuis met acteurs waar Harm Marijns handje moet vasthouden) mee. Om 1 uur staat de Waterworld voorstelling gepland: een show met 6 acteurs, pistolen, jet ski’s en boten. Het decor komt rechtstreeks uit de film en ziet er met alle vlammen en rook mooi uit. Kortom, mooie show!

Na de lunch en een familiebak Ben&Jerry’s doen we de rest van de attracties en ontmoeten we Scooby-Doo, Homer, SpongeBob en de Transformers. Wie kan dat nou zeggen he, zoveel beroemdheden!
Om half 5 verlaten we het park om naar ons hotel terug te gaan en ons op te maken voor de NBA wedstrijd tussen de LA Clippers vs Houston Rockets. Omdat bij de Rockets de chinees Jeremy Lin speelt zitten er aardig wat Aziatische fans om ons heen. Leuke en enthousiaste manier van juichen houden ze er op na! Achter ons zit een dronken Amerikaans stel te schreeuwen wat ervoor zorgt dat Marijn de wedstrijd met vingers in zijn oren kijkt. Dwight Howard (Houston) wordt heel de wedstrijd uitgefloten omdat hij het jaar hiervoor nog voor aartsrivaal LA Lakers speelde. Beide ploegen scoren er op los en maken mooie acties en dunks. De Clippers wint van de Rockets met de monsterscore 137-118.

Dag 8 – dinsdag 5 november 2013

De komende dagen zullen sommige delen van het verslag ontbreken: What happens in Vegas, stays in Vegas!
Onze rit naar Las Vegas vangt om half 10 aan en na een aantal sanitaire stops (Satish) en 400 kilometer komen we bij ons hotel aan. Een gigantisch complex met 3 zwembaden. Jammergenoeg is het in Vegas onaangenaam koud voor een stad midden in de woestijn. We droppen onze koffers, eten bij het Hard Rock café, wagen een klein gokje en gaan naar de college basketbalwedstrijd UNLV rebels – Adam State Grizzlies.

Het stadion van de universiteit heeft een capaciteit van 18.000 toeschouwers. Omdat het echter een oefenwedstrijd betreft zit het stadion niet vol. Ook het niveau van beide ploegen is niet om over naar huis te schrijven. De eerste helft worden er gigantisch veel schoten en easy lay ups gemist. De tweede helft was iets beter en de Rebels winnen met een klein verschil.

Dag 9 – woensdag 6 november 2013

Vroeg uit de veren, Las Vegas is calling. Eerst gaan we naar de van TV bekende Gold&Silver pawnshop. Omdat er opnames zijn mogen er ren uur lang even geen klanten naar binnen.

We besluiten dat dit ons iets te lang is en gaan richting de Premium Outlet. We beginnen al geroutineerde outletshoppers te worden en in recordtempo lopen we door de winkels heen.
In de vroege avond gaan we even gokken in de Stratosphere omdat Dennis en Harm hier de 350 meter hoge Tower op gaan om Las Vegas by night te aanschouwen. (De rest van de groep heeft die al eens eerder gedaan).


Laatste stop van deze dag is het oude gedeelte van Las Vegas: Fremont Street. Op deze straat is een verlicht dak gebouwd van ongeveer 500 meter lang waar elk uur een lightshow te zien is.
Laat op de avond bekijken we nog een aantal hotels/casino’s en wagen we zo nu en dan een gokje waarbij Marijn een roulette tactiek toepast die ‘niet mis kan gaan’. Nou, bij Harm ging het wel mis.

Dag 10 – donderdag 7 november 2013

Vandaag lekker uitslapen. Bjorn en Dennis worden om kwart voor 10 wakker, maar Ivo spant de kroon: half 11. The boys hebben gewacht met ontbijten en om kwart over 11 zitten we aan een broodje ei met bacon bij de Subway.
Bjorn, Dennis, Marijn en Satish gaan in de middag richting Red Rock Canyon Park om een kleine hike te doen. Harm en Ivo leggen de kilometers af op vlakker landschap: de strip van Las Vegas.
We eten met zijn allen bij Twin Peaks omdat we daar al goede verhalen over hadden gelezen op eireizen.nl. Een leuke sportbar met goede vleesgerechten, grote biertjes, dames in bikini en tientallen beeldschermen met diverse sportwedstrijden. Marijn drinkt 4 man-sized bierpullen en presteert het hiermee om Harm te verslaan 3 man-sized en 1 girlie bierpul. Na het eten nog even een koffie bij de Starbucks en wie komen we daar tegen: PAMELA ANDERSON. Marijn is de weg volledig kwijt en heeft het er nog heel de avond over!


Avondprogramma: de strip en gokken!

Dag 11 – vrijdag 8 november 2013

Tijd om het gokparadijs te verlaten en richting Phoenix te rijden. In Las Vegas is de temperatuur een beetje tegengevallen maar de diverse voorspellingen geven voor Phoenix 27 tot 30 graden aan. Na een rit van 400 km met diverse stops komen we bij ons gloednieuwe hotel aan. Omdat het inderdaad lekker weer is nemen we snel een verfrissende duik in een warm zwembad :)!

Daarna omkleden en naar de NBA wedstrijd Phoenix Suns – Denver Nuggets. De Suns schieten uit de startblokken, met mooie dunks en schoten staan ze na 2 kwarten voor met 64-47. Echter in het 3e kwart wil er niet veel meer lukken. De Nuggets winnen dit kwart met 40-20 wat zorgt voor een stand na 3 kwarten van 84-87 voor de Nuggets. Het laatste kwart spelen de Suns weer beter en behalen ze toch de overwinning. Eindstand 114-103.

 

Dag 12 – zaterdag 9 november 2013
Om half 7 wordt iedereen per ongeluk gewekt door de wekker van Harm (André Hazes en Gerard Joling). Dat komt goed uit want we delen met zijn zessen 1 douche!
Na het douchen gaan we richting een shooting range om onze Call of Duty skills in het echt te testen. We nemen met zijn zessen voor een uur twee schietbanen en 4 handpistolen + 50 kogels p.p. Voor een eerste keer in het echt schieten viel het bij ons allen niet tegen. De bullseye werd vaak gevonden.

Image

In de auto komen we er achter dat er wel iemand gewond is geraakt, Marijn heeft namelijk een mini bloedblaartje op zijn duim, snik snik. Satish en Ivo gaan nog even outlet shoppen. De andere mannen gaan richting het zwembad.
Om 5 uur gaan we naar het ijshockeystadion voor de Phoenix Coyotes tegen Washington Capitals. Gezien de ranking zijn de Coyotes favoriet. De eerste periode komen de Coyotes dan ook met 1-0 voor en lijkt er niets aan de hand. In de tweede periode vliegen de powerplays aan beide kanten je om de oren. De Capitals profiteren ervan en maken 3 goals, 1-3. De thuisploeg zal de derde periode druk moeten gaan zetten maar tot 5 minuten voor tijd wil  dit niet het lukken en loopt het stadion langzaam leeg. De mensen die eerder weg zijn gegaan missen in deze 5 minuten echter 2 goals. Gelijke stand = overtime. In de 5 minuten overtime wordt echter niet gescoord dus gaan we naar shootouts. De Coyotes scoren de eerste. De Capitals weten met de vrije aanloop naar de keeper niet eens tot een shot te komen. De coyotes scoren ook de 2de shootout, waarna de Capitals ook de 2de shootout missen. Overwinning voor de Phoenix Coyotes!!

Snel met de taxi terug naar het hotel om nog een biertje te drinken en nog 4 afleveringen Big Bang Theory te kijken!

Dag 13 – zondag 10 november 2013
Vandaag lekker uitslapen en ons rustig opmaken voor de American Football match tussen Arizona Cardinals en Houston Texans om half 3. Voor een NFL wedstrijd wordt er uiteraard weer getailgate. De tailgate is jammergenoeg iets minder groot dan bij de college football maar een lekker broodje met een koud biertje gaat er altijd in!


We zitten amper op onze plekken of de Cardinals maken al een touchdown (na 14 seconden). Na deze snelle touchdown hebben de Texans het betere van het spel en staan met rust voor met 14-17. (De Texans missen net voor rust ook nog een fieldgoal van 3 punten). Na rust maken de Cardinals 2 fieldgoals en een touchdown waardoor ze een voorsprong pakken van 27-17. In het 4e kwart maken de Texans een touchdown waardoor het nog even spannend wordt. Eindstand 27-24. De geblokte/gemiste fieldgoal in het 2e kwart van de Texans blijkt dus cruciaal te zijn.


We gaan nog een laatste keer luxe uiteten bij de Denny’s. Allemaal een lekker biefstukje en Satish een bbq chicken. De grote toetjes van 3 dollar per stuk smaken ook erg goed al heeft Ivo met de laatste paar happen een beetje moeite. Na het eten uiteraard weer een paar afleveringen Big Bang Theory en koude biertjes. Om 11 uur gaan we slapen omdat we morgen toch een lange dag voor de boeg hebben.

Iedereen weer veilig thuis gekomen, was weer topreis, op naar volgend jaar.

Allemaal bedankt voor het lezen 🙂