Sidebar Window


TopicsLinks2014, New York & Brooklyn.

Na een lange voorbereiding, paar stresmomentjes en heel veel e-mailverkeer ging de reis van 2014 toch echt weer aanvangen. Donderdag 30 januari staat iedereen verspreid op de luchthavens, 3 vanaf Schiphol, 7 vanaf Brussel en de laatste 6 vanaf Dusseldorf, En ook nu verloopt het inchecken weer mooi volgens schema, eerste meevaller hebben we dus al gehad. Rond 16.00 uur is de groep compleet op JFK Airport en gaat de reis verder via de Atrtrain, Subway en de laatste 100m te voet.

We checken in bij Hotel Carter. Voorheen had dit hotel niet zo’n hele beste naam maar de ligging, midden op Times Square, is nu eenmaal belangrijker dan wat luxe. Maar moet zeggen dat de kamers er een stuk beter uitzien dan in 2004 toen ik hier ook sliep. 19.00 uur zijn we bij Madison Square Garden en na het uitdelen van de tickets gaat iedereen zijn eigen weg.

Ei probeert de laatste kaartjes van Erwin en Marcel nog te verkopen buiten maar aangezien de Knicks het zo slecht doen wil niemand ze hebben, Er zijn binnen aan de kassa helaas ook nog genoeg tickets. Jammer voor de heren maar ze brachten niets op.

Dag 1, New York Knicks vs Cleveland Cavaliers, 117-86.

Maar goed, dan nu de wedstrijd. All Star Kyrie Irving komt met zijn Cleveland Cavaliers op bezoek bij meervoudig All Star, Carmelo Anthony.

Van te voren en op papier een interessant potje maar in werkelijkheid komen we bedrogen uit. De Knicks “spelen” het eerste kwart met de Cavaliers en plaatsen een tussensprintje van 20 punten. Dit gaat de hele game zo door en even is er hoop voor de neutrale toeschouwer als het verschil eem keer op 12 komt. Valse hoop, twee 3-punters en 2 dunks later is het over, 117-86. Maar de dunks van J.R. Smith (of J.R. Smissssss) zoals Mart Smeets altijd super irritant zegt bij Sport1 , zijn geweldig maar “man of the match” is vanavond toch echt Tim Hardaway jr.

Deze rookie maakt maar liefst zes 3 punters in een helft, een nieuw record voor een eerstejaars. Na de game naar bed, het is Nederlandse tijd namelijk al 5.00 uur en de meeste zijn alweer bijna 24 uur op. Morgen weer vroeg op.

Dag 2, Brooklyn Nets vs Oklahoma City Thunder, amusemenstwaarde 6,5

Vandaag zijn we vroeg opgestaan, 6.30 uur zijn Diego, Alex, Wouter en Jan Willem onderweg naar Hertz om 4 huurauto op te halen. Deze zijn nodig want vandaag moeten we een eindje rijden om te eindigen in de NBA Hall of Fame in Springfield. Maar eerst ff snel een ontbijtje wat deze ochtend bestaat uit cake, wraps en chocolademelk. Na het ontvangen van de autosleutels gaat het “avontuur” beginnen. New York is gewoon een grote chaos qua verkeer en dat zal wel altijd zo blijven ondanks dat je op steeds meer punten een elektrische fiets kunt huren. Amerikanen blijven gewoon lui. Na ff zoeken, paar straten verkeerd rijden en vele stoplichten komen we aan bij ons hotel waar de rest al staat te wachten. Omdat met 4 auto’s achter elkaar rijden toch niet te doen is gaat iedereen zijn eigen gang en ontmoeten we elkaar weer in Springfield.

De Hall of Fame is leuk om een keer te zien en waarschijnlijk fantastisch als je er echt helemaal leip van bent, maar de meesten hebben het na maximaal 2 uur wel gezien en zo vertrekt de eerste auto al naar Woodbury’s om daar te gaan outletshoppen. Helaas zit de tijdsplanning ons vandaag een beetje in de weg want echt veel tijd houden we niet over om te shoppen. Ik heb nog wel mijn slag net kunnen slaan en zo koop ik 30 keldingstukken bij Tommy Hilfiger voor de geweldige prijs van 103 euro, ja inderdaad, dat is gemiddeld zo’n 3,40 euro per stuk! En dat voor een echte Tommy

Daarna begon de stress toe te staan, terug naar New York City. 2,5 uur hadden we de tijd om nog geen 60 mijl te overbruggen, maar dat werd hem dus niet. 4 auto’s met 4 verschillende TomTom’s zijn 4 verschillende routes. En ik kan je een ding zeggen “die van mij was gewoon kut”. Die leidde ons gewoon via New Jersey door de Lincoln tunnel en als je ergens niet wilt zijn tijdens de spits is het daar wel. Honderden of misschien wel duizenden auto´s die door een tunnel moeten waar je ook nog eens 13 dollar tol moet betalen, hoe verzinnen ze het.

Amerikanen zijn dus niet alleen lui maar ook nog dom. Enfin, rond de klok van 20 uur leverden we de auto’s in en moesten we nog helemaal naar Brooklyn met de metro waar onze game Brooklyn Nets vs Oklahoma City Thunder reeds was begonnen en Kevin Durent het ene na het andere punt scoorde.

Helaas een kwart gemist en een ruststand van 35-63 zegt genoeg. OKC walste er overheen en spannend werd het nooit meer, Durant zat het hele 4e kwart op de bank en dan durven ze ook nog een speler van de Nets te benoemen tot “player of the game”.

Maar goed, we hebben ons prima vermaakt en het nieuwe Barclay Center ziet er geweldig mooi uit.

Terug met de metro naar Timess Square daarna voor een biertje en een beetje opwarmen voor de Superbowl want dat kunnen ze wel die Amerikanen. Heel Times Square staat vol tentjes, schermen, microfoons en bezienswaardigheden en het is echt wel duidelijk dat zondag de Seattle Seahawks het opnemen tegen de Denver Broncos. Hier lopen de supporters gewoon door elkaar en gaan gewoon met elkaar op de foto. Maar goed dat is zondag pas. Nu eerst een paar biertjes in een Ierse pub. 2 uur liggen de meesten wel op bed na een vermoeiende dag met veel kilometers achter de rug.

 

Dag 3, NCAA en NBA Basketball

St. Johns vs Margette, amusementswaarde 6,5

Georgetown vs Michigan State amusementswaarde 7,5

New York Knicks vs Miami Heat amusementswaarde 8,5

Vandaag slaapt iedereen min of meer een beetje uit. Dat is ook nodig want de meesten lagen met een kater pas om 2 uur op bed. Na een ontbijtje vertrekt een grote groep vast richting stadion van maar liefst 3 games vandaag. De eerste twee zijn collegegames.

Om 12.30 uur beginnen we met St. Johns Red Storm uit New York vs Marqette nog iets uit verwegistan. Dat St. John thuis speelt is al gauw duidelijk, Aan beide kanten achter de baskets zijn alles supporters rood/wit gekleurd en zelf het dweilorkest is van de partij. Margette neem in het begin een 0-6 en 2-8 voorsprong en daarna is Red Storm de betere van de twee. Voorsprong blijft de hele wedstrijd schommelen tusden de 6-12 punten en ze winnen dus overtuigend. Het leuke aan collegegames is dat het allemaal jonge gastjes zijn die allemaal lang zijn en superatletisch, dunks genoeg dus. D’Angelo Harrison was de man of the match en schoot 6-11, 3-punters. Verder is de zaal niet helemaal vol, maar met 8.000 toeschouwers zijn er best voetbalclubjes in Nederland die daar jaloers op zijn.

Daarna verwacht je dat de zaal nog meer gaat leeglopen omdat er geen team uit New York meer speelt maar het tegendeel blijkt waar. Binnen no time zit alleen ons vak al bijna vol, toch zo’n 500 mensen, totaal schat ik tijdens deze game er wel 13.000 zitten. De wedstrijd gaat tussen de Georgetown Hoyas uit Washington en Michigan State Spartans die ergens uit de buurt van Detroit komen volgens mij.

Ons vak is gevuld met 50/50% dus wie er ook scoort, er wordt altijd gejuicht en dat is best gaaf. Eindelijk een spannend potje. Het gaat constant gelijk op en ondanks dat Michigan State veruit favoriet is bij de bookmakers zegeviert uiteindelijk Georgetown, wat denk ik ook wel terecht is. Georgtown heeft met nummer 4 Smit Rivera, 5 Starks en nummer 3 waar ik ff de naam van kwijt ben ook meerder spelers in de dubbele cijfers. Michigan leunde op de 20 punten van Harris maar dat was voor hun helaas niet genoeg.

Daarna even “goedkoop” iets eten, tenminste dat was de planning, maar we komen uit bij een grillrestaurant aan de overkant. 33 dollar voor spareribs is acceptabel maar Amerikanen rekenen zelf gewoon 18% fooi en 7% tax en dan kom je al gauw op $ 41 uit en dan heb je er nog geen friet bij of iets te drinken. Maar goed, ze waren lekker, dus het geld waard. Geen idee of de anderen er ook zo over dachten .

We gaan ons opmaken voor de topper van deze week, ik bedoel “dat hopen wij”. De absolute superster van dit moment komt op bezoek met zijn team Miami Heat, het kampioensteam van de afgelopen 2 jaar. En met de All Stars Dwane Wade en Chris Bosh is dit team bijna onverslaanbaar.

De Knicks mogen ¾ ruiken aan een overwinning maar echt kans hebben ze daarop nooit gehad. James had prima cijfers met 28 punten, 7 rebounds en 7 assist. Bij New York had All Star Carmelon Anthony alleen al 7 turnovers en dn is alle snel verklaard.

Dunsk zagen we genoeg en als het wisselbelied van de Knicks coach iets beter was geweest had er misschien een stuntje in kunnen zitten. Maar goed ik heb geen verstand van basketbal dus hij zal het vast betere weten. O ja vergeet ik bijna nog te melden dat iedereen een das/sjaal van de Knicks kreeg bij de ingang, top geregeld.

Na afloop nog met een groot gedeelte naar een Irish Pub. 01.00 liggen de meesten op bed.

Dag 4, Superbowl Sunday 2014

Vandaag een keer geen wedstrijd waar wij live bij zijn, helaas. De Superbowl wordt dit jaar gespeeld tussen het meest aanvallende team Denver Broncos met quaterback Peyton Manning

en het best verdedigende team Seattle Seahawks met quarterback Russel Wilson, oftewel oud tegen jong.

Heel New York is al weken in de ban van deze Superbowl en dat is overal in de stad te merken. Op elke hoek van de straat zie je mensen in Seahawks (blauw/groen) of Broncos (oranje/blauwe) shirtjes lopen en dat gewoon zonder ruzie te maken.

Ik val met mijn Amsterdam Admirals trui regelmatig op dus een praatje is gauw gemaakt.

Superbowl tickets zijn altijd uitverkocht en op de zwarte markt schommelde de prijzen steeds tussen 1300-1700 dollar voor het slechtste ticket. Veel te duur natuurlijk maar nu begrijp ik ook waarom. Een ticket kost normaal al 1200 dollar, dat liet een Seahawks fan mij zien. Maar goed, gewoon te duur dus wij kijken in een kroeg met de naam Rudy’s waar toevallig een hoop Nederlanders en Duitsers zijn die stage lopen in the Bog Apple. We vermaken ons prima maar dat is ook niet moeilijk want een pitcher bier kost maar $ 8,- en dan krijg je er ook nog eens 4 hotdogs bij ! Gelukkig is een collaatje + hotdog ook maar $ 2,- en daar kan Hermans Horeca nog iets van leren waar een fluitje 2,25 euro kost, belachelijk, maar dit geheel even terzijde.

Maar nu de wedstrijd. De opening met zang van Queen Latifa, of hoe je het ook schrijft, was mooi maar had van mij niet gehoeven.

De wedstrijd staat na 15 seconden al op zijn kop wanneer de Broncos een startfout maken en de Seahawks al 2-0 voor staan. En zo gaat het eigenlijk de hele wedstrijd door, Broncos maken fouten en Seahawks straffen het af. De einduitslag van 45-8 zegt dus al genoeg en de Seahawks winnen voor het eerst in hun bestaat de Superbowl en ook meer dan terecht.

De halftime show wordt dit jaar verzorgd door Bruna Mars met the Red Hot Chilipeppers en dat was best leuk. Alles zag er goed georganiseerd uit en de zang was ook top, feest in de tent dus.

Volgend jaar moet de groepsreis maar naar Phoenix Arizona want dan wordt de Superbowl daar gespeeld . Times Square loopt onderstussen lekker vol met feestvierende mensen en rond 00.00 uur gaat bij de meesten het licht uit (bij Julian trouwens al tijdens de Superbowl).

Dag 5,  Brooklyn Nets vs Philadelphia 76ers, amusementswaarde 8,5

Vandaag was de dag van de hotel wissel. van de ene hotel waar de badkamersloten niet werkten naar het andere waar het shabby chic is en de bedden toch iets te klein waren (JW wees maar blij ;)). De dag voor mij was al met een kleine vooruitzicht dat het weer flink tegen zou zitten, natte sneeuw van ´s morgens vroeg tot laat in de middag, en dat hebben we gemerkt. Tijdens de hotel wissel heeft iedereen de koffers door de , hoe wij het in het limburgs zeggen, pratsj moeten trekken/schouwen naar het nieuwe hotel.

Daar aangekomen hebben we (julian,posma broeders,jenny,wouter en ik) de metro gepakt naar Grand Central Station, dat was toch een mooie bezienswaardigheidje. De main hall was een geval apart al vond een belg het station van antwerpen mooier ;).

Eenmaal daar alles een beetje gezien en een paar mooie foto’s hebben gemaakt zijn we naar buiten gegaan en naar de New York City Library gelopen. Dit was toch een redelijke opgave omdat het best hard sneeuwde en het glad/nat was overal. Persoonlijk vond ik het vrij mooi daarbinnen. het gesneden hout en kunst op de plafonds was mooi en de kunstwerken die daar hingen waren interessant. zo’n bibliotheek vind je niet in europa, je zag echt dat daar die typische Amerikaanse patriottische trots overal aan de muren hangt.

Hierna liepen we naar het VN gebouw, dit was een eindje lopen lekker baggeren door de natte sneeuw. Het is echt een gebouw wat niet veel voorsteld maar toch iets is wat je gezien wilt hebben.  Daarna zijn we terug gegaan  aar het hotel, klaarstomen voor de wedstrijd van de Brooklyn Nets tegen de Philadelphia 76ers.

Doordat we de dag door de sneeuw geploeterd hadden heb ik men schoenen mooi droog geföhnd zodat ik geen koude voetjes had voor de wedstrijd. Deze wedstrijd hoopte ik dat het geen “blowout” wedstrijd zou zijn. Dat kregen we gelukkig niet, de Nets begonnen wel sterk met een 16-2 start maar langzamerhand kwamen de 76ers terug, mede dankzij rookie Carter-Williams die toch vrij efficiënt was met zen drives en soms een mooie 3 puntertje scoorde.

Persoonlijk vond ik het geen hoogstaande game (40+turnovers) maar dat mocht het niet weerhouden dat er toch spanning was. De Nets wonnen met 5 punten verschil. Na deze wedstrijd zijn we eerst nog even een paar biertjes gaan drinken bij ORileys. Daar zat toch een chagrijn achter de bar maar dat kon ons niet weerhouden dat het bier even flink erdoor ging, rond een uur of 1 zijn we terug gegaan naar het hotel om wat te slapen voor de volgende dag.

Dag 6, New York Rangers vs Colorado Avalanche (NHL).


Dinsdag zijn we met enkelen begonnen met een tripje naar het Vrijheidsbeeld. We wandelen naar de ferry die ons naar Staten Island en terug brengt. En dus vlak naast het Vrijheidsbeeld vaart.

Yes yes, spannend, want het is misschien toch een van de, zoniet hét bekendste beeld van de wereld. En dubbel hoera, want terwijl we zitten te wachten op de ferry hebben we zowaar WiFi, en dat is niet voor de hand liggend in deze stad!
Uiteindelijk komt de ferry aan en mogen we instappen. We beginnen te varen, en het Vrijheidsbeeld komt dichter en dichter bij en.. bleek toch een beetje kleiner dan ik had verwacht. Verdorie, wat een teleurstelling.. verwacht ik daar een beeld van 300 meter hoog met een stel tetten (prammen zeggen we in Nederland 🙂 waar je steil van achterover valt, varen we voorbij een beeldje wat met sokkel en al nog 30 meter kleiner is dan de Kathedraal in Antwerpen.

Teleurstellend, in the “Day after Tomorrow ziet ze er groter uit”… Snel wat foto’s nemen omdat we er dan toch zijn, en ons tochtje verder zetten. Terwijl we verder varen naar Staten Island genieten we van het zicht op de skyline van Manhattan. Mankeren toch precies twee torens, spijtig.  (foto hoe het was).

Eenmaal aangekomen, pakken we meteen de ferry terug, aangezien op Staten Island blijkbaar toch niets te beleven valt.  Voor de rest van de dag slenteren we wat rond, gaan we wat winkeltjes binnen. We doen onze kilometers, want we moeten alvast de calorieën eraf lopen die we die avond zouden binnenkrijgen.  Peter, Mark en Julian besluiten naar de Burger King te gaan. Daar wordt vanalles naar binnen gespeeld, Whoppers, Double Whoppers, met kaas, met bacon, Angry Whoppers, noem maar op!!

Wanneer we klaar zijn en we zijn nog wat aan het nakeuvelen, geraken we in gesprek met de Big Chief. Het gesprek ging over basketbal, en deze gozer kende er écht wel wat van. Namen, data, statistieken, championships, alles wist hij blijkbaar. Zelf een NBA-fanatic zijnde, was ik best onder de indruk van deze kerel. Tot hij enkele vreemde en ja… misschien zelfs foute uitspraken deed. Een opsomming: Lebron James zou in de jaren 70-80 geen ster zijn, hij zou gewoon een middelmatige speler zijn. Hmmm… Nog eens proberen. Charles Oakley was een betere speler dan Lebron James ooit zal zijn… Wat, wil je nog? Kobe Bryant is een betere speler dan Michael Jordan.. Als hij een franchise zou moeten opstarten rond 1 speler, zou het in deze volgorde zijn: Magic Johnson (kan ik ergens begrijpen), Larry Bird (no MJ?), Kobe Bryant (what, still no MJ??), Michael Jordan (als 4e keuze).

Daarna zegt hij met wie we aan het praten zijn. We spreken hier met niemand anders dan een Puerto Ricaanse LEGENDE!! Deze gast speelde voor het nationale team van Puerto Rico en heeft ooit brons gewonnen op een groot toernooi! Er zijn slechts 2 mensen die ooit 100 punten hebben gemaakt in een professionele basketbalwedstrijd: Wilt Chamberlain en, je raadt het nooit, de man waarmee we nu praten. Wat een geluk hebben wij! Ik zou je zijn naam willen zeggen, maar naar eigen zeggen kun je hem niet terugvinden op het internet.. Maar als je in de Hall Of Fame in Puerto Rico zou gaan kijken, zou je hem zeker zien! Ik begin te denken dat die Hall Of Fame eigenlijk de woonkamer van zijn oma is die volhangt met foto’s van deze security man in een Burger King. Time to get the fuck out, we’re dealing with a deranged lunatic. 🙂

We gaan naar het hotel en even wat opfrissen, powernap doen, en dan naar de Gotham Club, waar er die avond een comedy optreden is. Een aantal stand-up comedians die moppen komen tappen op het podium, leuk. Ontspannen… Behalve wanneer die gast mij in de ogen kijkt en durft zeggen dat hij in België de beste Heineken van zijn leven heeft gedronken.. Zo’n uitspraken zouden strafbaar moeten zijn. 😉


Nadat wij Peter zijn tong terug in zijn mond hebben gekregen nadat deze eruit was gevallen bij het kijken naar onze waitress (can’t blame him), zijn we nog even doorgegaan naar een pub, samen met een leuke Amerikaanse. Na veel lallen en zeveren gaan we op een mooi uur terug naar het hotel. We gaan slapen, want morgen moeten we nog een hele dag verder gaan shoppen. Peace out!

Dag 7, New York Knicks vs Portland Trailblazers.

Woensdag zou voor iedereen een dag van uitslapen gaan worden. De weersvoorspelling was niet al te best. Vooral ’s ochtends heel veel (natte)sneeuw! De ideale dag dus om te gaan shoppen! Toch begon voor de meesten de dag al wel om 11.00 uur. En eigenlijk was het heerlijk weer, want de meeste sneeuwval en natte hemelresten waren ’s nachts al op NY terechtgekomen. Wel nog iets koud buiten, maar wel in combinatie met heerlijke zonneschijn.Buiten is het nog steeds erg opletten waar je loopt. Bij elke kruising liggen bulten sneeuw aan de kant van de weg, en met pech ook nog enorme plassen water. Het was ook vaak dat je midden op de weg om die rotzooi heen moest lopen. Voor Bryan begon de dag in ieder geval in stijl. Net onder de douche vandaan en schone sokjes aan, zo’n beetje bij het eerste kruispunt al 2 enorme kletspoten!!   

Eerst maar weer ergens een flinke breakfast-special scoren, om vervolgens te gaan shoppen. Winkels te over hier in Manhatten, waar je hier en daar toch ook wel een kijkje neemt. Maar volgens schema zouden we in ieder geval de volgende winkels aandoen:

Het Amerikaanse warenhuisketen Macy’s, Nike Store, Adidas Store, Foot Locker, NBA Store, Jordan Store en M&M World!

Ze zullen blij zijn met die Nederlanders, want geen winkel werd verlaten zonder een bonnetje.  Aan het einde van de middag lopen Peter, Mark en Julian nog een David Letterman ‘propper’ tegen het lijf. Bij het goed  beantwoorden van de quiz, zouden we misschien nog een uitzending van deze legendarische show mogen bijwonen.

De vragen over de bandleden gingen ons soepel af, en Mark wist gelukkig nog welke kleur haar de Letterman-announcer had. BINGO! 3 kaartjes nog op de valreep van onze NBA-trip gescoord, om donderdagmiddag naar Letterman te gaan. GEWELDIG!

Op het programma voor de avond een hele mooie NBA game: Portland Trail Blazers @ New York Knicks. En het was ook een heerlijke wedstrijd. Gelukkig ook 1tje die een keer spannend was!  Carmelo Anthony op schot (eerste 3 kwarten dan, want 4de kwart scoorde hij niets meer) en weer een old school Amare Stoudamire gezien. Bij de Blazers waren alle starters degelijk, waar Nicolas Batum vanavond de betere speler was.

Naar het einde van de wedstrijd werd toch wel duidelijk dat het teamspel van de Blazers het zou gaan winnen. 35 seconden voor tijd scoorde LaMarcus Aldridge de beslissende jumper over een goed verdedigende Tyson Chandler, waarbij hij de ‘stare-down’ richting Spike Lee uitvoerde 😉 De Blazers wonnen met 94 tegen 90.  Blazers coach Terry Stotts had nog wel een noemenswaardige quote na afloop van de game:  “It’s always good to get a win at the Garden, that’s always special. It was a really quality win for us.”  Ook nog mooi om te zien, was het eerbetoon aan Phillip Seymour Hoffman. Aan het einde van het eerste kwart kwam dit voorbij op het grote scherm. 46 jaar geworden en altijd een groot Knicks fan geweest. R.I.P. Phillip

 

Na afloop zouden we eerst nog naar de bioscoop gaan, maar er was op dat tijdstip niet veel keus meer aan films. Gelukkig heb je in dit geweldige sport-cultuur-land snel een alternatief. Met bijna de hele groep zijn we naar een sports-bar gegaan. Daar hebben we live gekeken naar Miami Heat @ LA Clippers! Toch beter dan de bioscoop natuurlijk.  En het was weer een geweldige wedstrijd. Het leek wel een dunk contest tussen LeBron James en Blake Griffin. Miami won uiteindelijk met 116 tegen 112. Bijna een triple double van James en Griffin scoorde maar liefst 43 punten! Op naar de volgende dag

Dag 8,

Dag 9,

Onze laatste uren in New York zijn spijtiggenoeg aangebroken. Sommige gebruiken deze om wat langer te slapen en/of de koffers te pakken.
Andere gaan richting Meatpacking district om daar eerst te ontbijten in de Chelsea market en verder de buurt nog wat te verkennen.

Als afsluiter gaan de mensen in het MP district nog even een cocktail drinken in de rooftop bar van de Gansevoort. Hier heb je namelijk een van de mooiste zichten over de stad.

Iets voor twee gaan zij dan per taxi terug richting hotel. Daar hebben we met zijn allen verzameld en nemen we afscheid van elkaar. De groep vliegt namelijk terug op drie bestemmingen en vertrekt dus van drie verschillende terminals. De groep richting Brussel vertrekt als eerste en is net op tijd voor de check-in al moet het even gezegd zijn dat Jan en Waut wel erg veel geluk hebben gehad want de gate was eigenlijk reeds dicht toen zij arriveerde!

Dan nog even door de grondige controle en het boarden volgde niet gek veel later. De vlucht naar Brussel vertrok uiteindelijk met een kwartiertje vertraging maar dat gingen we zeker goedmaken, want de aankomst is gepland voor een uurtje vroeger dan voorzien. Op de zes uur daartussen probeert iedereen toch maar slaap te vatten want er wacht ons bij aankomst nog een lange zaterdag.

Om 6.00 uur landt de eerste vlucht, namelijk die met bestemming Brussel, maar niet veel later komen de berichten binnen dat ook Amsterdam veilig het vasteland heeft bereikt. Tenslotte gaan we nog onze koffers oppikken en gaan dan ieder zijn weg naar huis en voor het merendeel zijn bed!