Sidebar Window


TopicsLinks2017, New york, Boston Philly.

Afbeeldingsresultaat voor New york giants

Maandag 16 Oktober

De dag begon al vroeg, we hadden rond 07:15 / 07:30 bij de Burger King in de grote hal op Schiphol afgesproken.
Na een korte kennis making gingen Dennis Steyn Chris Michiel en ik richting inchecken dit verliep best soepel. We maakten ons op voor de eerste vlucht naar Zurich waar we moesten overstappen dit deden we met een broodje en bakkie koffie. Aangekomen in het vliegtuig naar Zurich bleek dit prima te zijn voor we het wisten waren we in Zwitserland en konden we door naar New York.

Afbeeldingsresultaat voor swiss airways new york
Gelukkig voor Michiel (2.18) Meter had hij een fijne plek waar hij volledig beenruimte had en wij de rest zaten helemaal achterin wat ook prima was.
Na een goede lange vlucht waarin een aantal films door ons bekeken zijn kwamen we aan in New York op JFK. Hier duurde het even wat langer in 3 verschillende rijen mochten we eindelijk naar binnen. We vroegen aan iemand waar we heen moesten voor de huur auto van hertz. Dit was makkelijk gevonden prima service en we hebben een mega grote auto (Nissan Quest) vervolgens een lange rit in de auto langs de skyline van New York we keken onze ogen uit en zeker de mensen die dit nog nooit gezien hadden. Vervolgens kwamen we na ongeveer  1.5 uur aan in het 1e hotel in new jersey.

Afbeeldingsresultaat voor riviera hotel newark
Nadat we de koffers op de kamers hadden gelegd en een jas aan hadden gedaan want het was best fris, zijn we nog even door gegaan naar de Mac om even wat lekkers te scoren en na een korte wandeling hebben we de kamers opgezocht zodat we vandaag (dinsdag 17 Oktober) vroeg op pad kunnen gaan en de hele dag New York in

Dag 2, 17 oktober 2017  New Jersey Devils vs Tampa Bay Lightning

Na een lange dag gister en een korte nachtrust in het Riveira Hotel stond de groep vanochtend al vroeg paraat om richting New York te vertrekken. Met de Nissan reden wij naar een parkeerplaats in de buurt van het Prudential Center waar we ’s avonds de wedstrijd van de New Jersey Devils zouden bijwonen. Na de auto te hebben geparkeerd liepen we een kleine 15 minuten naar Newark Penn station om de Path lijn richting het WTC te nemen.

Afbeeldingsresultaat voor penn station newark new jersey

Eenmaal aangekomen boven de grond kwamen wij als eerst bij het zeer indrukwekkende Ground zero. Bizar dat een plaats zo enorme verandering aan de hedendaagse wereld heeft gebracht.

Afbeeldingsresultaat voor ground zero

Na hier even rond te hebben gekeken liepen wij in de richting van China town en Litle Italy waar wij in een van de vele restaurantjes gingen luchen. Vervolgens werd er met de metro naar Central park getrokken om door het park richting Times square te lopen. Na het Rockefeller te hebben gezien en over Times square te hebben gelopen werd er nog even snel iets gegeten op Madison Square Garden om daar de Trein terug richting Newark te nemen voor de wedstrijd New Jersey Devils vs Tampa Bay Lightning.

Afbeeldingsresultaat voor devils vs lightning

Hier aangekomen splitsen de groep in 2. Chris, Dennis en Clif gingen naar hun plekken in vak 103 terwijl Michiel en ik naar onze plekken in vak 116 gingen. De wedstrijd was vrij in evenwicht en bood veel kansen voor beide teams. Toen in de loop van de 2de periode Tampa Bay de voorsprong nam door de 4-3 te scoren leek dit beslissend voor de wedstrijd. New Jersey kakte volledig in en kwam een aantal keer zeer goed weg door een zeer sterk optreden van goalie Schneidder.

Afbeeldingsresultaat voor devils vs lightning oct 17

In de 3de periode bleef dit ook het spelbeeld. Hierbij begonnen ook de vele rare beslissingen van de refferee nog eens mee te tellen. 2 minuten voor tijd kwam daar ineens het antwoord van de Devils die onverwacht toch de 4-4 scoorde waardoor de wedstrijd door ging naar OT. Deze 5 minuten had New Jersey het zwaar en moest het zich goed verweren tegen een PowerPlay.

Afbeeldingsresultaat voor devils vs lightning oct 17

Dit lukte waardoor de final shootout kwam. De eerste 2 shoots van beide teams zagen het net niet. New Jersey benutte zijn 3de shoot echter wel waarbij Tampa Bay deze miste. Final score 5-4.

Afbeeldingsresultaat voor devils vs lightning oct 17