Sidebar Window


TopicsLinks2018, Toronto, Cleveland, Detroit, NBA & NHL

Afbeeldingsresultaat voor Jet airways toronto

derom een mooie groep dit jaar.  om 09:00 uur was iedereen present bij de Burger King op Schiphol.  Inchecken, douna en alle ander shit ging normaal en 12:15 stegen we op voor een vlucht die korter was dan gepland, das altijd lekker.  Binnen 7 uur ware we in Toronto en na landen was huurauto ophalen geen probleem, aan de overkant van de straat dus prima.  Uurtje later ingecheckt in luxe 4 sterren hotel.

We eten deze avond in een lekker steakhouse met de beste spareribs ooit en de rekening van omgerekend nog geen 25 euro pp was prima te doen.    Voor het slapen gaan nog een potje klaverjassen, Normaal Amsterdams maar nu Rotterdams met Haagse regels, nou dan weet je wel wie er wint….. 23:00 uur gaat het licht letterlijk uit,

Dag 2,  Toronto Raptors vs Dallas Mavericks  106-106 OT en uiteindelijk wint Toronto 122-115

Maar voordat we daarvan gaan genieten wandelen we eerst 7 km rond Downtown en “beklimmen” wede CN Tower,  351 meter hoog is het uitkijk platform en je kan echt ongelofelijk ver kijken.  Zelfs helemaal naar beneden door een glasplaat.

Nu eerst even wat eten en vandaag is het vega vrijdag.  Niet echt mijn ding normaal maar in een groep pas je je aan en zo zit ik een half uur later aan een vegetarische hamburger.  Eerlijk is eerlijk, ik heb hem helemaal opgegeten,  Was ie echt lekker ?  Een 6,5 als ik en cijfer moet geven maar een echte smaakt toch beter. Goede daad 1 is verricht en n u ik toch bezig ben meld ik nog maar ff dat ik 2 uur daarvoor een half Subway broodje aan een zwerver gaf (nee ik had er nog niet van gegeten) en daad 3 was dat ik mijn handschoenen aan een andere dakloze gaf, het is in Toronto -5 gemiddeld overdag.

Het duurt een uur voordat we uiteindelijk het Air Canada Center in mogen i,v,m, een onbekend pakketje.  Deze wordt letterlijk tot ontploffing gebracht waarna alle mensen gescreend plaats kunnen nemen in dit verouderde stadion.  De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, er werd lekker gescoord van beide kanten maar Good Old Dirk Nowitzki moet toch echt met pensioen. Tijd voor een rollator voor deze man,  Na 4 kwarten staat het 106-106 en dat is knap van Dallas en slecht van Raptors.  Maar in overtime zet Toronto even de puntjes op de i en winnen ze uiteindelijk toch nog.  Sterspeler Demar Derozen speelde ver onder zijn nivo maar werd toch weer topscoorder.

Aangekomen ion het Hotel mocht Wong eindelijk zijn eerste potje klaverjassen winnen maar eerlijk gezegd kwam dat door zijn maatje,

Dag 3,   Buffalo Sabres vs Chicago Blackhwaks  5-3.

Deze ochtend vertrekken we vroeg naar Buffalo.  Dat ligt op 90 minuten rijden net over de grens in the USA.  WE houden rekening met vertraging aan de grens en dat klopt ook wel.  Iedereen de auto uit en vingerafdrukken en foto maken.  Achteraf viel het reuze mee en 20 minuten later reden we het schitterende Buffalo in……niet dus.  Wat een boring place to be.  In de zomer zal het vast mooi zijn met al die toeristen die voor het water komen maar nu is het uitgestorven, Enfin, maakt niet uit, we komen voor hier voor ijshockey.  Patrick Kane, de sterspeler van de Chicago Blackhawks komt op de bezoek in zijn geboortestad om te spelen tegen de Buffalo Sabres.  Stadion ligt net aan de rand van het centrum en met de tram, die gratis op en neer door het centrum rijdt, ben je er zo.  Gaaf stadion van binnen en 18.900 stoeltjes die voor 80% gevuld zijn vandaag en waarvan bijna de helft van de mensen in rode Blackhaws shirtjes zit.  Beetje zelfde als Feyenoord uit speelt bij Vitesse.  Maar goed game start lekker aanvallend van beide ploegen en na 1e periode staat het 1-1.  zo blijft het een beetje gelijk opgaand 2-2 en 3-3 wordt het spannend.  Buffalo scoort 4-3 en Blackhawks gaat vol voor de gelijkmaker maar wordt afgestraft, 5-3.  Leuke pot , mooi stadion en leuke sfeer op St.Patricks Day.

Via de USA kant rijden we dan naar de Niagara Falls in zicht is wat minder maar die watervallen zijn wel indrukwekkend.  2.8 miljoen liter water per seconde. !   Daarna retour hotel voor nog een lekker bubbelbadje en potje zwemmen, 22.00 uur liggen alle kerels in een diepe slaap, watjes.

Dag 4,  Toronto Raptors vs Oklahoma City Thunder & Toronto Marlies vs Utica Comets.

Uitgeslapen tot 09:00 uur, ontbijtje gescoord en we gaan direct downtown voor de op papier topmatch tussen de Toronto Raptors en Oklahoma City Thunder, No.1 uit het Oosten tegen No.4 uit het Westen, oftewel Demar Derozen vs Russel Westbrook.  Wat een game werd het. Nu heb ik er zo’n 75 live gezien in the USA en deze komt zeker in de Top 3.  Er werd veel gescoord dor beide ploegen, bleef spennend tot de laatste minuut maar uiteindelijk won OKC verdiend en werden er 4 mensen weggestuurd bij Torono, iets wat het thuispubliek niet echt kon waarderen. Ref You Suck met 20.000 mensen zingen is toch best leuk want die scheidsrechters maakten er echt een potje van.  Voor de neutrale toeschouwer een mooie pot dus met genoeg emotie,  uitslag 124-133 voor OKC.

Daarna gelijk door want 30 minuten later zitten we alweer bij ijshockey uit de AHL, zeg maar 2e divisie. Leuk knus stadion waar gescaht zo’n 8.000 mensen in kunnen, Ahoy formaat dus maar dan veel mooier.  We zien 3 goals in 2 minuten en daarna blijft het heel lang zo.  Uitploeg wint uiteindelijk terecht met 1-3.

Dag 5,   Cleveland Cavaliers vs Milwaukee Bucks  124-117

Vandaag rijden we vanaf Oakville, waar ons hotel staat, naar Cleveland.  Een rit van ongeveer 4 uurtjes, via Niagara Falls, Buffalo en Erie komen we daar rond 15:00 uur aan.  We hebben een AirBnb huis midden in een gewone woonwijk op zo’n 7 minuten rijden van het stadion.  Even snel een pizzaaaaatje naar binnen werken en dan hup naar het stadion.

De wedstrijd was qua score hoog maar de sterspeler van de Bucks, Giannis Antetoukompo viel een beetje tegen.  De topper van Cleveland was wel nadrukkelijk aanwezig en scoorde zijn zoveelste triple double, wat wil zeggen dubbele cijfers in 3 categorieën,  ach met zijn 40 punten werden wij niet teleurgesteld en het hele stadion zong dan ook constant….. MVP MVP MVP (most Valueble Player), Lebron James dus.

Dag 6,  Cleveland Monsters vs Chicago Wolves 2-2, Overtine 2-3 (ijshockey).

Dag 7, Cleveland Cavaliers vs Toronto Raptors 132-129

Vandaag beetje sightseeing Cleveland maar nonderju wat is het koud, -2 valt op zich mee maar zo vlak langs een heel groot meer met veel wind voelt he wel -10.   Mag de pret niet drukken, we duiken gewoon de Rock & Roll Hall of Fame in.  Niet goedkoop met $26 maar we worden niet teleurgesteld met 6 verdiepingen nostalgie en gave muziek. Van alles komt voorbij, van Madonne tot Pearl Jam en van the Beatles tot aan Fats Domino.  Oude beelden, foto’s kledingstukken en gave concerten.

Daarna Hamburgers en Chicken Wings eten en door naar de volgende game. “Onze” Toronto Raptors spelen nu uit en komen op bezoek in Cleveland, nummer 1 tegen nummer 3 in het Oosten dus.  Het dak gaat er la af bij het voorstellen van de spelers en met een score van 38-44 alleen al in het 1ste quart hebben wij als liefhebbers van aanvallend basketbal niets te klagen.  Met halftime was het zelfs 64-79 en dan was een record.  Nog nooit kreeg een team waar Lebron James speelde er zoveel tegen in 1 helft.  De 2e helft kwamen de Cavs op stoom en was er geen houden meer aan.   Werd het dan niet meer spannend ?  Nou zeker wel want je kan leuk aanvallen, verdedigen hoort er ook bij.  En de Raptors zijn een van de best scorende teams dus het bleef wel echt een wedstrijd.  Dema Derozen mistte echter zijn laatste 3punt poging en zo ging winst met 132129 naar de thuisploeg.  Topdag vandaag.

Dag 8,  vandaag gaat de groep gesplist worden, snik snik.  De rijken onder ons blijven nog 2 dagen in Cleveland en rijden dan via Detroit weer naar Toronto.  De armen uit deze groep zitten overmorgen alweer in het vliegtuig, maar eerst nog ee overnachting in Niagara Falls. Een stadje op de Canadese/Amerikaanse grens van slechts 83.000 inwoners maar met meer dan 12.000.000 toeristen per jaar.  Wij zien ze bijna niet en hotels zijn uitgestorven, kan je nagaan hoe druk her hier in mei-sept moet zijn.   Watervallen zijn vanaf de Canadese kant veel gaver en we gaan vlak voor zonsondergang de uitkijktoren op met een groot restaurant die elke 30 minuten een vol rondje maakt.  Zo zien we Toronto op 80 km verliggen en als het donker is verlichte watervallen.  Oh ja vergeet ik nog te zeggen dat de Steak erg lekker is maar wel duur met $57, – Na afloop nog even een Casino in uiteraard maar dat hadden we beter niet kunnen doen want de avond was al duur maar werd nog veel duurder helaas.

Afbeeldingsresultaat voor nets raptors

Dag 0,   Toronto Raptors vs Brooklyn Nets, 116-112

Deze ochtend vertrekken we na een stevig ontbijtje via een sightseeing tour langs het water richting ons hotel in de buurt van Toronto. Deluxe Inn heet ie maar laat dat luxe maar weg, maakt niet uit want we zitten naast de Burger King en Wendy’s.