Sidebar Window


TopicsLinks2018, Toronto & Cleveland fam. de Haan

Afbeeldingsresultaat voor raptors cavs may 3

David, onze 16-jarige zoon, is basketbalfan.

En als basketbalfan wil hij natuurlijk supergraag naar amerika, het walhalla van het basketbal, om daar een NBA-game bezoeken. Dankzij een financiële meevaller voor zijn vader, behoorde een trip naar Amerika opeens tot de mogelijkheden. Maar ja, hoe organiseer je dat? Ik ben een bescheiden sportfan, maar weet van de amerikaanse sporten nagenoeg niks……

 

Via zijn website eireizen.nl ben ik in contact gekomen met Jan Willem. En hij heeft me met zijn kennis en ervaring ongelofelijk goed geholpen. Via de mail en app beantwoordde Jan Willem mijn vragen en werd ik geinformeerd over de mogelijkheden. Doordat we gebonden waren aan de schoolvakanties waren de mogelijkheden beperkt. En het systeem van de play-offs  vereiste creativiteit en fexibliteit. +

Afbeeldingsresultaat voor air canada

Uiteindelijk hebben we maandag 30 april definitief besloten om te gaan en hebben we ’s avonds alles geboekt (vlucht, huurauto, hotels, wedstrijdtickets). Donderdag  3mei zaten we om 11.55h in het vliegtuig, en dezelfde dag zaten pa Teije en zoon David om 18.00h (canadese tijd = 24.00h nederlandse tijd) bij een NBA-game in Toronto!

 Afbeeldingsresultaat voor raptors cavs may 3 row 11

Uiteindelijk hebben we twee wedstrijden bezocht. Eén game in het Air Canada Centre in Toronto, en één in het Quicken Loan Centre in Cleveland. Het betrof game 2 en 3 tussen de Cleveland Cavaliers en de Toronto Raptors in de tweede ronde van de play-offs.  Tussen de twee wedstrijden door zijn we met een huurauto van Toronto naar Cleveland gereden, en hebben onder weg de Niagara Falls bezocht.

Afbeeldingsresultaat voor niagara falls
Het was een superervaring om de wedstrijden live mee te maken. Het enthousiasme en lawaai is enorm, sleept je mee, en maakt je als vanzelf enthousiast. En los van de stemming in het algemeen hadden we nog eens extra  geluk: We hebben twee super toffe wedstrijden gezien.

In game 2 in Toronto excellereerde Lebron James. Na een redelijk gelijk opgaand begin hakte Lebron bijna eigenhandig de Raptors in de pan. Het stadion werd steeds stiller.

Afbeeldingsresultaat voor quick loans arena

In game 3 in Cleveland was het spannend tot het eind. Op 8 seconden voor het einde was de stand gelijk, in de allerlaatste seconde scoorde (weer die weergaloze) Lebron James de winnende treffer….het stadion ontplofte! En nadien was de stemming buiten het stadion opperbest en uitgelaten.

 

Zoon David heeft niet alleen van de amerikaanse sportsfeer  genoten, maar ook zijn ogen uit gekeken en zich vergaapt aan de basketballers. Ruim een uur van te voren zaten we in het stadion, en hebben naar inspelende spelers gekeken. Hij kende ze nagenoeg allemaal bij naam. Tijdens de wedstrijd keek hij ademloos naar weergaloze acties, en ongelofelijke skills. En Lebron komt van een andere planeet….tenminste zo leek het,… vooral tijdens game 2.

 Afbeeldingsresultaat voor cavaliers raptors may 5th

Kortom, de trip was super. Donderdag vertrekken en maandagochtend weer terug. Voor David en voor mij was deze reis van 4 en een halve dag een prachtige belevenis en een mooie herinnering, die ons de rest van ons leven bij blijft. Zonder Jan Willem was het ons niet gelukt om deze reis te boeken. Jan Willem nogmaals ontzettend bedankt!

 

Teije de Haan

8 mei 2018