Sidebar Window


TopicsLinks2019, Hou-Mem-N.O.

Vrijdag 22 maart was het dan eindelijk zover, onze USA trip 2019 naar het zuiden van de Verenigde Staten was een feit.  Rond 7 uur stonden er maar liefst 27 mensen gereed in vertrekhal 3 bij de koffietent, nog 2 vlogen via Dusseldorf, van uit Brussel nog 7 Belgische deelnemers en de laatste was reeds in Houston, totaal maar liefst 37 personen dus, een record.  De vlucht Schiphol-Houston verliep prima met enkele klaverjaspartijen, de vlucht uit Dusseldorf ook vlekkeloos maar onze Belgische vrienden hadden een klein beetje problemen met de mist, gevolg : vlucht gemist, dag later in Houston en een rit van 3 uur met de auto extra, balen maar overmacht.

Met gepaste haast gaan we door de douane etc en na ophalen koffers direct door om huurauto’s op te halen.   We hebben 7 MPV’s en in elke auto 5 personen (1 auto met 6 Belgen, groep Waut). Tomtoms USA worden geinstalleerd of google maps natuurlijk voor degene die teveel MB’s hebben, of een telefoon van de zaak 😊

We checken in bij ons hotel Downtown Holiday Inn. Elke kamer heeft 2 x tweepersoonsbed, vanuit de kamer kan jet het stadion van de Rockets zien, acceptabel ontbijtje en verder is het gewoon netjes, prima dus.

Hier is het ook gratis parkeren (altijd fijn) en we lopen daarna een paar minuten naar het stadion.  Dit is de enige game waar we met z’n allen tegelijk naar binnen moesten i.v.m. scannen van mijn telefoon voor de tickets (Flashseats). 

We zien de streekderby en divisieploegen Spurs en Rockets dus op papier een topgame, en dat werd het ook zeker.  Nah eigenlijk gewoon een one man show van Harden vs het team basketbal van San Antonio    

Spurs staan bijna de hele game licht voor, lopen flink uit als Harden veel rust in het 3e kwart maar in het 4e kwart stelt hij even orde op zaken, 61 punten totaal en een prima FG% zorgt ervoor dat de thuisploeg als nog wint.  Prima sfeertje in een goed gevuld stadion.

We gaan naar bed, het is nu Nederlandse tijd namelijk 05:00 uur

Zaterdag  23/03, dag 2

Vandaag gaat een deel van de groep naar de NASA. 

Gave raketten, Space Shutlle en natuurlijk de Apolle 13 van “Houston we have a problem” .

De rest gaat vast wat shoppen onderweg naar Lafayette.  Uurtje of 3 rijden an in de avond gaan we dan naar lawaaiige Monster Trucks kijken in de Cajun Dome.

Overnachten doen we in een Hotel in Lafayette,  ook hier gratis parkeren en ontbijt.  Voor de duidelijkheid, ontbijt in the USA stelt niet veel voor, vaak koffie, sap, muffins en donuts en wat fruit.  Maar deze viel reuze mee.

Zondag  24/03, dag 3       vandaag zijn we vroeg opgestaan voor een rit van 2,5 uur naar New Orleans.  Lekker relaxed ritje en de eerste pubkwisjes komen al voorbij. 

Had ik al gezegd dat ondertussen onze Brussel vrienden ook weer van de partij zijn ?  Via een vlucht omweg Atlanta of Salt lake City arriveerden zijn vannacht om een uurtje of 2 in het hotel, bekaf maar een mooi verhaal rijker voor thuis, dat vergeten ze nooit meer.

Onderweg stoppen we nog even vlak voor New Oreleans voor een collega Baseball Game. Was niet zo druk met 400 mensen maar voor een paar dollar op de 1e rij zitten bij de homeplate is niet verkeerd. Hier zie en hoor je pas hoe hard ze gooien en slaan. Leuk om eens mee te maken.

Om 7 pm gingen we naar de volgende NBA game en we zien nog een keer de Houston Rockets met sterspelers James Harden & Chris Paul die op bezoek komen bij Anthony Davis en zijn minder goede Pelicans.  Leuk stadion, wel wat gedateerd en lang niet uitverkocht.  De Rockets winnen uiteindelijk makkelijk want Davis speelde ruk en de rest was niet veel beter. Harde degelijk met 28 punten en 10 op 18 schietend waaronder 6 driepunters.

’s Avond een potje bier in het hotel en een spelletje maar voor de meesten gin het licht toch wel uit. Proost ! Oh ja, we zijn nu in Hammond, uurtje noord van New Orleans en morgen gaan we naar Memphis.

Maandag 25/03, dag 4

Vandaag een lange saaie rit naar Memphis, uurtje of 5 schat ik. Onderweg natuurlijk dom lullen over korfbal, basketbal en spelletjes doen, en nee, de chauffeur doet niet mee. Aankomst Memphis einde middag en we parkeren en checken in bij La Quinta Inn, tophotel Downtown. Design en alles netjes. Als je een kamer bovenin hebt kijk je zo in het honkbal stadion van College. Het FedEx Forum van de Memphis Grizzlies ligt op 5 minuten lopen even als Beale Street, het uitgaansgebeid van Memphis met veel kroegen, barren, bluesbandjes en noem maar op.

Ondertussen is Ivo ook geland op Memphis Airport en mooi op tijd arriveert hij bij ons in het Hotel, even opfrissen en we wandelen met z’n allen naar het Fed Ex Forum waar om 19:00 uur Russel Westbrook op bezoek komt met zijn Oklahoma City Thunder. Voor aanvang mogen we high 5-en in de spelertunnel met de spelers van Memphis, wat is die Valenciunas groot zeg.

De wedstrijd is gaaf, Memphis wint met 115-103. Paul George top met 30 punten maar de publiekslievelingen lopen bij Memphis, Caboclo 24 punten en Dorsey 21 punten, waarschijnlijk eendagsvliegen en horen we nooit meer van ze.

Dinsdag 26/03, dag 5

Sightseeing Downtown Memphis. Vandaag gaat iedereen zijn eigen gang en dat is makkelijk want vanaf je hotelkamer loop je zo het centrum in. Groepjes maken een trip naar Graceland (wel vrij prijzig), zien waar Martin Luther King het loodje legde of zien een Museum of iets dergelijks.

Woensdag 27/03, dag 6

Vandaag uitslaapdag of wat iedereen ook maar wilt. Zelf vertrek ik met een groepje naar Bealestreet voor de leuk bandjes, kroegen zat en einde middag iets eten bij het Hardrockcafe. Spareribs ware goed te pruimen dus deze dag was nu al top.

Daarna naar het stadion waar het beste team van dit moment op bezoek komt, de Golden State Warriors. Alle sterspelers zijn present, Curry, Durant, Thompson, Green en Cousins.

Mooi potje en Memphis krijgt het nog bijna voor elkaar om te winnen. Curry en Durant scoren beide 28 punten en ze winnen uiteindelijk dankzij een prima 4e kwart met 118-103

Nu gelijk auto’s ophalen bij het hotel en nog 90 miunten rijden naar het nietszeggende stadje Grenada. Dit is puur om vast een deel van de lange rit van morgen te overbruggen.

Donderdag 27/03, dag 7

We rijden terug naar New Orleans, nog ongeveer 4,5 uur rijden, en het laatste uur rijden we over een soort “afsluitdijk” prima ritje, pubkwisjes onderweg en de sterke verhalen komen vooral uit Haagse hoek.

We checken in bij Hotel Best Western Plus Westbank, 15 minuten van het centrum af maar met genoeg winkels en restaurantjes in de buurt. Bovendien heeft dit hotel een zwembad en een jacuzzi op de binnenplaats dus wij vermaken ons hier prima.

’s Avonds zien we de jonge honden van de Sacramento Kingsm welke op bezoek komen bij de New Orleans Pelicans.

Helaas was het lang niet uitverkocht, wat toch wel een beetje de sfeer drukt. Maar eerlijk is eerlijk, wedstrijd was leuk, Julius Randle top met 34 punten en het bleef spannend tot 8 seconden voor tijd. New Orlens wint met 121-118 en mag nog een klein beetje hopen op de playoffs.

Vrijdag 29/03, dag 8

wederom een vrije dag, Outletshoppen, Downtwon New Orleans etc etc.

Mijn groepje maakt een Mississippi Boat Cruise, valt wat tegen voor de prijs maar de verhalen onderweg zijn indrukwekkend over de slavenhandel en vol in de zon genieten we van een potje klaverjassen, We stoppen onderweg zelf bij een katoenplantage (uiteraard nu niet meer in bedrijf).

We zien het French Quarter Downtown en overal spelen al leuke bandjes en vloeit het bier behoorlijk. 27graden vandaag dus korte broek en genieten.

Hoogte punt van deze reis voor mij volgt deze avond, voor het eerst gaan we Jeff Dunham live zien. Het stadion van the New Orleans Pelicans is deze avond omgebouwd tot theater en met ongeveer 5000 voorstanders en 5000 tegensatnders van Trump wordt het een geweldige avond. Het is goed te volgen in het Engels (uiteraard missen we vast wel eens een grap) maar het werd een topavond en prima plekken op rij 16 vanaf het podium.

Zaterdag 30/03, dag 9

Vandaag weer dagje relaxen. Beetje relaxen bij het zwembad, wat geshopt in de Wallmart op 1 km, Sparribs gegeten en nog wat outletshoppen.