Sidebar Window


TopicsLinks2022, Washington, NY, Boston, 25 mrt tm 4 apr.

Vrijdag 25 maart 2022 was het eindelijk zover, we mochten weer. Corona hield ons 2 jaar tegen maar nu alles weer min of meer werd vrijgegeven waagden we de gok met een kleiner groepje van totaal 7 mannen. V.l.n.r. Patrice, Ei-leider, Richard (rode jas), Ivo, Richard, Bert en Sander.

Schiphol is in na 2 jaar tijd wel een beetje veranderd, wat een tering lange wachtrijen, niet normaal meer en dan ook nog van die boos kijkende mannen die je koffer moeten controleren, lach eens wat meer joh.

Maar goed, buiten het lange wachten ging verder alles goed en met 2 stoelen voor mijzelf was ik meer dan tevreden.

We vlogen dus Amsterdam rechtstreeks naar Boston en daar staat 8 uurtjes voor. 45 min landden we uiteindelijk te vroeg en razendsnel hadden we onze koffers en zaten we in de shuttlebus naar ons verhuurstation, top geregeld daar. Onze bus stond klaar, alleen jammer dat de dame die ons moest inchecken de snelheid had van ……………. o nee ik zal me netjes gedragen…….wat een muts.

Wel gaaf busje hoor, 12 stoelen en je mag er gewoon met een Nederlands B rijbewijs in rond scheuren.

2,5 uur gaan we rijden van Boston Logan Airport naar Danbury, dan hebben we in ieder geval al wat gereden voor als we de dag erna naar Washington DC moeten. Danbury dus, middelgroot stadje, uurtje boven New York op de kaart. Geen reet te doen natuurlijk en van die paar mensen die er wonen nemen er nog een paar honderd de moeite om het plaatselijke ijshockey team, The Danbury Hartricks, aan te moedigen. Een hattrick werd het niet helemaal maar met de 6-2 overwinning op Delaware Thunder, kan je met 6 goals beste spreken van een dubbele hattrick.

Leuke avond, live bandje er bij, veel goals gezien en lekker dicht bij het veld kunnen staan, topavond maar wel vermoeiend want na de game duikt iedereen zijn bed in, het is Nederlandse tijd namelijk al 4 uur ’s nachts.

Zaterdag 26 maart 2022 NHL, Washington Capitals vs New Jersey Devils 4-3

Vandaag vroeg weg, uurtje of 8, en rechtstreeks naar Washington DC, uurtje of 5 rijden. We klaverjassen wat en menig pubkwisje komt voorbij. Na 2 tussenstopjes, uiteraard met eten en drinken en een keertje tanken (omgerekend 1,20 euro per liter) komen we aan bij ons Ivy Hotel.

15 minuten inchecken en opfrissen en we gaan gelijk Downtown DC. Een wandeltochtje van een uurtje brengt ons naar het Capitool, Washington Monument, alle musea en via het Witte Huis lopen we terug naar de Capitol One Arena waar om 19 uur plaatselijke tijd de Washington Capitals thuis de New Jersey Devils ontvangen. Eerst wordt daar legende en huidige speler Nicolas Backstorm geëerd met zijn 1000ste punt.

Daarna is het tijd om naar de echte ster te kijken, Alexander Ovechkin. Hij heeft echter vandaag het vizier niet helemaal op scherp staan, komt vast door de vermoeidheid omdat ze gisteren nog een uitwedstrijd hadden.

Het werd een topgame met uitzondering van het 1e kwart, dat was slecht. Devils kwamen 1-0 voor, Capitals 1-1, Devils maken 2-1 en Capitals weer gelijk 2-2, dan blijft het een hele poos spannend maar daarna feest in de tent met 18.000 mensen, Capitals komen op voorsprong 3-2 en vlak voor tijd zelfs 4-2. Devils nemen risico en spelen met een man meer en de keeper er uit, het werkt, vlak voor tijd 4-3, Retespannend is het, beide teams krijgen nog kansen maar het blijft 4-3 en uiteraard wint Patrice weer “de pot” en kan maar liefst 14 dollar aan zijn banksaldo toevoegen, + nog 14 omdat hij gisteren ook won.

Zondag 27 maart Washington Wizards vs Golden State Warriors

Vandaag heLE dag alles in Washington bekijken en musea bezoeken, ze kwamen allemaal voorbij……

Arlington Cemetery
The White House
Washington Monument met Oekraïne Protesten

Oh ja, en eten moeten we natuurlijk ook, we vinden een gezellig BBQ restaurant en een goede basis wordt gelegd zodat we in het stadion zelf niet hoeven te eten / drinken, Geldt uiteraard niet voor de alcohollisten onder ons, die blijven gewoon 10 euro voor een blik bier betalen 🙂

Maar goed, we komen natuurlijk voor het NBA basketbal. De Washington Wizards spelen thuis tegen de Golden State Warriors van de beste schutter aller tijden Stephen Curry. Helaas geblesseerd en vanavond NIET van de partij. Dat betekent wel meer winstkansen voor de thuisclub. Bijna 20.000 mensen zagen vanaf seconde 10 een voorspring voor de Wizards en die werd niet meer weggegeven.

Het werd uiteindelijk 123 – 115 voor de thuisploeg en Patrice won een keer niet de pot, pffff.

Maandag 28.03.22, auto rit van Washington DC naar New York City

Het is koud, heel koud maar gelukkig zitten we een poosje in de auto. 2,5 uur rijden en dan een tussen stop de de Premium Outlets, shoppen dus. Zo viel dat even tegen, niets maar dan ook niets gekocht. Ja eten en drinken. Tis buiten ondertussen -5 ongeveer en het sneeuwt en iedereen krijgt een soort “amber alert” maar dan over het weer. Achteraf valt het natuurlijk mee en na 1,5 uur rijden checken we netjes in bij ons Hotel in Manhatten op de 49st straat.

We wandelen daarna een blokje of 15 naar Madison Square Garden voor de wedstrijd New York Knicks vs Chicago Bulls. Uiteraard eerst nog even de kroeg in voor een biertje en wat kippetjes, bar STOUT zat er nog steeds dus daar maar heen gegeaan.

In Madison Square Garden zijn een hoop Bulls fans dus lawaai genoeg want bij elk punt wordt er geklapt. Bulls lopen snel weg, blijven steeds ruim voor maar vlak voor rust gaan de Knicks er op en er over onder aanvoering van Barret en Burks. Aan het eind nog even spannend maar met een 3 punter gooit Barret de boel op slot en feest in de tent.

We lopen we door de ijzige kou (gevoelstemperatuur -11) via Times Square terug naar ons Hotel, onze voeten hebben rust nodig,

Dinsdag 29.03.22 Brooklyn Nets vs Detroit Pistons

Topdag vandaag maar wel een beetje koud nog. Met de metro gaan we naar het zuidelijkste puntje van Manhatten. Vosje had gratis kaartjes geregeld (via een vage kennis) voor de Freedom Tower, het nieuwe WTC zeg maar. Mooi gebouw, binnen 1 minuut ruim 100 verdiepingen hoger met de lift, geweldig uitzicht, maar toch was het oude WTC beter qua zicht, daar stond je in de openlucht en nu achter ramen.

Geweldig uitzicht vanaf de Freedom Tower

Daarna gaan we met de boot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, zo groot is dat Statue of Liberty nou ook weer niet 🙂

Vanaf hier heb je wel een mooi panoramaplaatje (he Ivo) van de skyline van New York en dan zie je past echt goed hoe hoog die toren is.

Recht met scherpe punt, Freedom Tower.

Hierna is het toch echt tijd voor basketbal. We gaan met de metro naar Brooklyn (30 min) naar het Barclay Center, de huishaven van de Nets.

Ook schitterend van binnen, wel donker maar de kleuren van de Nets zijn dan ook zwart/wit/grijs en ze draaien heel veel harde Hiphop muziek, maar ja, we zijn ook in Brooklyn he. Topplaatsen, rij 10 en we kunnen alles heel goed zien en dan zie je pas echt hoe groot die gasten zijn.

Hier zaten wij, zicht vanaf onze stoelen.

De Nets winnen, na een moeizaam potje, uiteindelijk wel Uitblinker Durant had 41 punten maar Detroit heeft de toekomst, veel jonge gasten die echt wel wat kunnen, over 2 jaar zie ik ze wel in de playoffs.

Deze kwam ik nog tegen en die wilde in jullie niet onthouden, gave bak en nu is het bedtijd.

Donderdag 31 maart, Brooklyn Nets vs Milwaukee Buks.

Vandaag rustig dagje, niet helemaal fit en gelukkig was de corona zelftest negatief, pffff. Lekker uitgeslapen en daarna gewandeld via Central Park naar de winkels op 5th Avenue. Verder niets bijzonders. Lunch bestond uit verse sushi en er was keus genoeg, prijzen gelijk aan Nederland.

Maar verder is in Amerika ook alles flink duurder geworden, Zak Lays chips in de supermarkt $4, – Pot aardbeien Jam $7.79 maar deze spande de kroon, pot Nutella, $12.39 dat is ongeveer 11 euro.

Maar goed, we zijn hier niet om te eten (sommige mensen wel trouwens, ik hou me netjes in). We zijn er voor het basketbal en vandaag komen de Milwaukee Bucks op bezoek bij de Brooklyn Nets. 2 MVP kandidaten tegen elkaar, Kevin Durant vs Giannis Antetokoumpo. Het werd een gave spannende pot en uiteindelijk verlenging omdat Durant een seconde voor tijd de laatste poging mis schoot. In de tussentijd was Kris Middelton trouwens al van het veld gestuurd wegens een onsportieve onbenullige fout op een doorgebroken speler. Uiteindelijk wonnen de Bucks en staan nu 2e in het Oosten.

Vrijdag 1 april, NBA Hall of Fame en Boston Celtics vs Indiana Pacers.

We checken uit bij ons hotel en rekenen even de parkeerkosten voor 5 dagen New York af, $300,- das geen geld om je auto veilig weg te zetten. Onze reis gaat naar Springfield naar de NBA Hall of Fame. Alle sterren komen voorbij inclusief mooie filmpjes en een gaaf eerbetoon aan Kobe Bryant. Beneden ligt bovendien nog een echt basketbalveld met de exacte maten en ik moet eerlijk zeggen dat het nog niet meevalt om met een zware bal zo’n 3punter te maken. Uiteraard lukt dat wel na een paar keer oefenen en zelfs een half-court-shot gaat er af en toe gewoon in.

Daarna door naar ons Hotel in Boston, nou ja, 40 min onder Boston want Downtown is niet te betalen. Ons hotel ligt op loopafstand van Gilette Stadium, de thuishaven van de New England Patriots, helaas is er geen NFL seizoen, Tom Brady won hier diverse NFL titels.

Na het inchecken direct door naar de TD Garden, hier spelen ook de Boston Bruins (NHL) als de Boston Celtics niet spelen, maar wij komen voor die groen witten. De Indiana Pacers komen op bezoek, favoriete team van Bertje, maar daar over later meer. Parkeren is een drama met een iets te grote en hoge auto, Rijden we die van $40 voorbij omdat we die te duur vinden, rijden we prompt de parkeergarage in onder het stadion, of we even $74 dollar wilden aftikken, pfff. We kregen wel een mooi plekje direct bij de uitgang maar geen receipt, wie weet of zijn baas deze dollars wel echt krijgt, we zullen het nooit weten en eerlijk gezegd interesseert me het ook geen bal. 2 roltrappen verder zitten we in het stadion en kan de pret beginnen.

Mooie plekken, in het hoekje gelijk achter de spelersbank van de Pacers, alleen jammer dat die reserves de hele wedstrijd blijven staan, je ziet niet he Bert 🙂

Hele game spannend, Boston beter maar Indiana blijft steeds binnen 4-8 punten afstand. Toen de toppers van de Pacers het veld moest verlaten met 6 fouten (overigens zeer discutabel) dachten we dat het game over was maar zelf tot 2 min voor tijd was het verschil maar 2 punten. Uiteindelijk dunkte Jason Tatum de wedstrijd op slot en kon het feestje beginnen, uitslag 128-123 Celtics.

Zaterdag 2 april, Boston Bruins vs Columbus Blue Jackets

Na een geweldig ontbijtje volgens Ivo rijden we rond 10 uur Downtown, parkeren deze keer voor $28 een hele dag, bezoeken het museum Boston Thea Party en wandelen daarna de gehele Freedom Trail. Een flinke wandeling door de hele stad waarbij je heel simpel een rode lijn volgt op de stoep en je dus bijna overal langs komt.

Rond 18 uur vertrek naar het stadion voor ijshockey, Boston Bruins dus. Was het stadion gisteren helemaal groen-wit van binnen , nu kleurt het geel-bruin. Over de wedstrijd zullen we het maar niet hebben, die was te slecht, via een 2-2 tussenstand werd het vlak voor tijd 3-2 en 4-2 en zelfs 5 seconden voor tijd nog 5-2en zo won kenner Ivo $14 uit de pot.

Daarna nog even met de gratis taxi boot vanaf de pier naar het casino, tof tochtje en je ziet de skyline van Boston dan mooi. Grote winnaar werd Richard, hij zetten zijn 20 dollar inleg om in 200.

Zondag 3 april, Boston Celtics vs Washington Wizards.

Vandaag de enige middagwedstrijd, aanvang 13:00 uur. Beetje uitslapen dus en rond 11 uur gaan we naar het stadion. Onderweg komen we nog langs het indrukwekkende Holocaust Memorial te nagedachtenis van 11 miljoen vermoorde Joden, Glazen wanden waar alle nummers staan ingegraveerd en er komt stoom uit de grond als symbool van de gaskamers.

Daarna door naar de TD Garden waar de Boston Celtics de Washington Wizards ontvangen. Het volkslied was geweldig ondanks dat het heel langzaam werd gezongen.

De wedstrijd helaas niet, geen reet aan en een slechte afsluiter van deze vakantie. Vanaf minuut 4 liep Boston weg en er was zelfs een tussenstand van 43 verschil, uiteindelijk werd het 144-102.

We aten daarna nog een laatste keer samen bij Texas Roadhouse en na nog een spelletje in de lobby van ons hotel gingen de oogjes dicht.

Maandag 4 april, naar huis, einde reis.