Sidebar Window


TopicsLinks2023, Chi, Mil, Min.

2023 Groepje, vlnr, Luuk, Robert(B), Robert(S), Maurice, Mario, Jan WIllem, Christiaan, Richard en Patrice.

Zaterdag 21 januari vertrokken we vanaf Schiphol, bestemming Chicago. Wederom een kleinere groep dan normaal, 9 mannen. Oudgedienden Ei, Patrice, Wong, Robert (Duck), Robert (Blaauw), Mario en dan nog de nieuwelingen Luuk, Christiaan en Maurice. Gezellig straks met z’n allen in een 12persoons bus.

Op Schiphol verliep bijna alles gladjes, parkeren check, shuttle check, inchecken check, bodyscan check, alleen douane duurder ietsje langer omdat Mario weer te eigenwijs was om naar die jonge dame te luisteren, maar goed, het is ook 8 uur in de ochtend op zaterdag, logisch dat niet iedereen dan wakker is.

Vlucht was prima en iedereen had wel 2 tot 3 stoelen voor zichzelf, er werd dus meer geslapen dan geklaverjast. Maar das ook wel te begrijpen als steeds Ei wint, zelfs als er eerlijk geteld wordt.

Na het inchecken in ons hotel, 4 vd 5 kamers gingen vlotjes, 1 kamer duurde een uur, met dank aan Expedia.

Daarna een rondje Downtown in de kou, rond het vriespunt en niet te ver lopen. 21:00 uur USA tijd = 04:00 uur Nederlandse tijd liggen de meesten toch wel op bed, morgen een nieuwe dag. O ja, had ik al gezegd dat Ei 4 vd 4 potjes klaverjassen won.

Zondag 22 januari 2023. Chicago Blackhawks vs LA Kings, ijshockey…… 1-2

Deze ochtend was iedereen uiteraard vroeg wakker en met een redelijk/goed ontbijtje, voor Amerikaanse begrippen, volgde een wandeling door de zuid/oostkant van Chicago. Lake Michigan, De Fontein uit Married with Children en mooie musea passeerden we en uiteindelijk eindigen we gewoon in een sportsbar met pizza en bier.

Een paar wilden nog naar het Aquarium maar kwamen er binnen achter dat de entree maar liefst $45 is voor mensen buiten Chicago, woon je er betaal je maar $20, stelletje afzetters, uh dit waren de woorden van Mario.

Einde van de dag met de metro naar het United Center voor een potje NHL IJshockey, De Chicago Blackhawks spelen thuis tegen de LA Kings. 1e periode 0-1 voor de Kings , 2e periode 0-2 voor de Kings, 3e periode komen de Hawks terug 3 min voor tijd, 1-2 en dat blijft het. Troosteloos team en terecht staan ze bijna laatste. Leuk om mee te maken maar snel vergeten. De klaverjassessie eindigde in 1-1 deze avond.

Maandag 23 januari 2023, Chicago Bulls vs Atlanta Hawks 111-100.

Iedereen was netjes rond 09.00 uur aan het ontbijten en 09.30 uur liepen we al weer buiten. Vandaag Riverwalk, de naam zegt het al, wandelen langs de rivier, die midden door Chicago loopt en uitkomt in Lake Michigan. Mooie aangelegde stoepen en ik kan me voorstellen dat het hier in de zomer prima vertoeven is, midden in de winter is het helaas uitgestorven. Aan het einde steken we over naar de Navy Pier, beetje vergelijkbaar met die in Scheveningen maar iets groter, en ook hier geldt, midden in de winter niet veel te doen.

Dan door naar de Willistower, Skydeck of voor de oudere mensen onder ons, de Searstower. 442 metertjes hoog en binnen een minuut boven met de lift. Schitterend uitzicht over heel Chicago met alle steden er om heen en je kan zelfs in een soort serre zitten op het glas waardoor je helemaal naar beneden kan kijken, brrrr.

Na deze mooie hoogte is het tijd voor NBA Basketball. Deze keer gaan we met de bus zodat we nog wat van de stad zien, ik bedoel de buitenwijken. Niet zo’n goed idee achteraf, midden in de spits, volle bus en het is al donker. Enige voordeel is dat deze bus precies voor de hoofdingang van het stadion stopt.

We zijn vroeg dus een paar mensen nemen de gok en sluipen langs de bewaking en komen helemaal tot aan de vloer. Trae Young is op TV een klein ventje maar in het echt ook, Als je je met 1.85m staande kan houden tussen al die grote kerels ben je een topper, helaas vanavond net niet. Bulls winnen en Young speelt voor zijn doen heel matig.

Toevallig was het vandaag ook nog “Legends Weekend” en we zien uit de serie The Last Dance van Michael Jordan ook nog Toni Kukoc en Bill Wellington, nostalgie dus, Jordan zelf helaas niet al denkt iedereen dat hij er toch ergens is.

Dag 4, Chicago naar Pleasant Prairie (ligt iets onder Milwaukee), geen game vandaag…..

We checken uit bij ons hotel en er volgt een Metro ritje van 30 min, Perfect getimed door onze reisleider want de wachttijd was maar 3 min. Huurauto ophalen en dat verliep maar zo heel gladjes. Mooie 12 persoon bus. We rijden 45 min naar de Premium Outlets halverwege Chicago en Milwaukee. Shops vielen helaas een beetje tegen en echt goedkoop was het niet. Ons hotel staat naast de winkels en verder heeft iedereen een vrijde avond. Klaverjassen eindigde wederom in 1-1.

Dag 5, Rondleiding Bierbrouwerij Miller en Milwaukee Bucks vs Denver Nuggets, 107-99.

Deze dag begon met bier… rond 11:00 uur begon de rondleiding bij de Miller fabriek in Milwaukee. Ooit kocht een Duitser hier voor $2.300 een oude fabriek op (huidige waarde zou nu rond de $90.000 zijn) voor weinig en begon zijn eigen imperium, Hoe het afloopt is duidelijk geworden. Miljoenen flesjes/blikjes worden er jaar verkocht verdeeld over verschillende merken. Zelf ik als cola drinker vond het nog wel interessant hoewel de meerderheid het gratis bier na afloop leuker vond. Voor $10 prima vermaakt. Oh ja, kregen ook nog een gratis bierglas.

Daarna door naar de volgende NBA game. De Denver Nuggets komen op bezoek bij de Milwaukee Bucks. Helaas doen alle toppers niet mee bij Denver maar dat zal de thuisploeg worst wezen, als ze maar winnen.

Giannis komt was lastig op gang maar eindigt uiteindelijk gewoon met 30+ punten en 10+ rebounds. Opvallend was dat hij geen enkele schot heeft genomen, alleen dunks, tip ins en vrije worpen. De Bucks winnen uiteindelijk makkelijk en verdiend met 8 verschil, Duck won de pot.