Sidebar Window


TopicsLinks2010, New York, New Jersey.

 

 

 

 New Jersey Devils vs Detroit Red Wings (1-4).  7 mensen hadden zich voor deze sportweek aangemeld. Herman, Chris en mezelf als oudgedienden en Marcel, Erwin, Diego en Pieter als Rookies. Keurig op tijd stond iedereen om 11.00 uur klaar bij de Burger King op Schiphol en kon het inchecken beginnen. En ik zei nog zo tegen iedereen “het heeft geen  zin om in een kortere rij te gaan staan” dat maakt niets uit qua tijd. Maar ja, ze zijn zo eigenwijs he!  Na het gebruikelijke casino bezoek waar het balletje wel verdomd vaak op rood 18 viel, ging iedereen nog ff iets eten en keurig op tijd zaten we om 13.30 uur in het vliegtuig, de reis kon beginnen.  Die viel mee en 45 minuten voor op schema zette de piloot het toestel keurig aan de grond.  Huurauto ophalen liep ook gesmeerd en nadat een lieve jonge dame ook nog even zorgde dat we tenslotte 7 stoelen hadden in onze MPVauto kon de reis beginnen.  TomTom ingesteld….niet dus! straatnaam onbekend. Op de gok dan maar.  Naar 4x verkeerd te hebben gereden arriveerden we tenslotte nog ruim op tijd.  even snel inchecken en de reis gaat zsm naar het Prudential Center waar de plaatselijker ijshockeyclub, New Jersey Devils het altijd sterke Detroit Red Wing op bezoek krijgt.

Wel geteld 2 minuten is de wedstrijd aan de gang of het staat al 0-2 voor de “rode vleugels”. En zo gaat het bijna de hele wedstrijd, Red Wings veel beter en Devils is recordhouder foute passes deze game.  Uiteindlijk wordt het 1-4 en daar lijkt iedereen vrede mee te hebben behalve wij Nederlanders.  het is nu 00.00 uur hier en dat betekent 6 .00  uur in Nederland, mooie tijd om te gaan pitten!

New Jersey Nets vs La Lakers (92-99)

Samenvating: http://www.nba.com/video/games/nets/2010/12/12/0021000351_lal_njn_recap.nba/index.html

New York Jets vs Miami Dolphins (6-10). 

Samenvatting: http://www.nfl.com/gamecenter/2010121210/2010/REG14/dolphins@jets/watch/contentid:09000d5d81cda2bf

Iedereen was doodmoe naar bed gegaan. Immers zo lang mogelijk opblijven  is het devies. Nadat het lichtje, bij mij in ieder geval, een paar uur uit was geweest, ging het om pak ‘m beet half zes weer aan. Een drukke dag voor de boeg met eerst een thuiswedstrijd van de New Jersey Nets tegen Kobe Bryant en de zijnen en kort daarna een reis naar het noorden van NJ om de New York Jets te zien spelen tegen de Miami Dolphins.

Eerst maar eens de Nets. Prudential Center de tijdelijke thuisbasis van de Nets, was zeker niet vol, ondanks de komst van de LA Lakers. De thuisblijvers leken gelijk te krijgen. Veel was er in de eerste helft niet te zien. De Lakers sloofden zich niet al te zeer uit en bleven licht voor staan. De Nets konden gewoon niet beter in die eerste helft. Ook de fans lieten zich niet horen, zodat het een behoorlijke dooie boel was. Gelukkig was helft twee een stuk leuker om naar te kijken. De Lakers probeerden weg te lopen en de Nets bleven aan het lijntje. Soms namen ze zelfs een voorsprong en dat vond de Nets aanhang natuurlijk geweldig. Toen bleek dat er meer Nets fans waren dan de vier die hards die voor ons zaten en dat werd tijd ook. Helaas, helaas voor de thuisploeg waren de Lakers op het beslissende moment net iets koelbloediger.

Toen kwam de reis naar New Meadowland Stadium de nieuwe thuishaven van de Jets. In een woord: imposant. Groot in het kwadraat en met alles er op en er aan. Ook regen, want het stadion is open en de regen kwam met bakken ut de hemel. Lekker dus. Tot overmaat van ramp waren we te laat in het stadion, want door de drukte besloten we niet met de auto maar met de trein te gaan. Tja en dan lijkt het Nederland wel. De nodige wachttijd zorgde voor een behoorlijke vertraging. We zagen de Jets een draak van een wedstrijd spelen en de Dolphins winnen met 10-6. Een wel erg lage score en de Jets krijgen problemen zich te plaatsen voor de play-offs. Enfin het was al met al een pittig dagje dat besloten werd met een gezamenlijk hapje eten, zonder Herman die steen kapot was.

Morgen een rustiger dagje. Twente gaat naar Milwaukee en de rest overdag shoppen met de boodschappenlijstjes in de hand. ’s Avonds weer naar Prudential Center om naar een college wedstrijd in de Big East te gaan. Uiteraard zullen de belevenissen van morgen weer uitgebreid verslagen worden.

Seton Hall Pirates vs Longwood (78-51).

Vanochtend hadden we een probleem. De wedstrijd van vandaag begon pas om 19.00 uur. Dus wat moeten we tot die tijd doen? Want ondanks lang zoeken was er overdag geen sportwedstrijd in de buurt. Dus wat moesten we dan gaan doen? Eerst maar eens kijken of er hier nog wel iets te doen is buiten sport. Dit bleek gelukkig geen probleem, dus al snel werd er besloten dat we gaan outletshoppen. Herman heeft deze discussie gemist, want hij was gisteren vroeg naar bed gegaan met hoofdpijn en sliep even uit vandaag. Nadat ook hij er klaar voor was stapten we in de auto en reden we door het heuvelige landschap van New Jersey en New York naar de outletstores van Woodbury.

Met meer dan 200 winkels was dit een paradijs voor de shoppers. Gelukkig waren er geen vrouwen mee, dus hoefden we hier geen hotel in de buurt te regelen om morgen verder te kunnen shoppen. We waren nog maar met z’n vijven, want de twee broers uit Almelo, door ons al Frank en Ronald genoemd, waren door Ei al vroeg op de luchthaven afgezet om naar het nog koudere Milwaukee te gaan voor hun werk.

Bij de outletshops gingen Pieter, Herman en Ei vooral op zoek naar kleding voor hun kinderen en kleinkinderen, terwijl Diego en Chris voor zichzelf konden shoppen. Aan het einde van de dag was het onze Belgische vriend die het meeste gekocht had (700 euro) en met tassen vol kleding terug naar Newark ging.

Terug in het hotel even snel de tassen op de kamer gezet en nadat Diego drie keer gelopen had lag ook zijn kleding veilig in de kamer. Daarna weer de auto in richting het Prudential Center. We waren vroeg dus konden hier nog even wat eten. De eerste keus was een Chinees, maar na een snelle blik door de ruiten geworpen te hebben besloten we unaniem om snel verder te lopen. Het werd de bar ernaast en na een goede maaltijd konden we naar onze enige college wedstrijd.

De wedstrijd ging tussen thuisploeg Seton Hall en Longwood. De thuisclub was de grote favoriet en dat bleek niet onterecht. Vanaf het begin was de ploeg uit New Jersey sterker in de matig gevulde hal. Toch bleven de spelers hard werken om de ruim 2 duizend aanwezige supporters te vermaken en hoewel het eigenlijk nooit echt spannend werd zagen we wel een leuke wedstrijd. Na de wedstrijd snel naar het hotel om vanuit de bar de American Football-wedstrijden op tv te kunnen kijken. Het is onze laatste nacht in New Jersey, want morgen gaan we naar downtown New York. Zo maar eens kijken of daar nog iets te doen is….

New Jersey Nets vs Philadelphia 76ers, 77-82

Vanmorgen redelijk uitgelapen tot een uurtje of 10. Uitgecheckt in het Hotel en met de huurauto op weg naar Manhatten. De korte autotrip verloopt voorspoedig en na  5 minuten komt het Empire State Building al in het zicht. Na een slalom tussen 100 gele taxi’s stopt onze auto precies voor de ingang van het hotel en kunnen alle koffers eruit. Snel ff 3 blokken verder de huurauto terugbrengen en na en wandelingetje van 10 minuten is iedereen in het hotel. Herman en “Google” Diego hebben de eerste kamer al te pakken en de rest dropt hun koffers daar en gaat shoppen bij Macy’s, K-mart en de NBA Store. Rockefeller Center pakken we ook nog ff mee en dat ziet er allemaal heel gezellig uit met die grote kerstboom en die mooi kunstijsbaan voor de deur. Schaatsen doen we zelf maar niet maar wellicht hadden we het betere gedaan dan Sven Kramer (hier heb je maar 1 baan!).  Om 17 uur gaan we richting trein die ons  weer naar het Prudential Center zal brengen voor nog een Nets game.

Deze avond komen de 76ers op visite en dat is gezien de ranglijst ook geen hoogstaand nivo. Wij krijgen gelijk, de wedstrijd is wederom bagger en de 76ers zijn slecht maar de Nets zijn/waren slecht en zullen ook niet beter worden de komende maanden.  Na afloop vindT ome Pieter het welletjes en kruipt met 2 lekkere loempia’s onder de wol.  De rest eet nog en hapje bij cafe/restaurant “Stout”, niet te verwarren met de Nederlandse journalistieke vrouwverslindende Frank. Tussen 1 en 4 am is gaat ook het licht uit voor  de meesten.

Woensdag 15 decmeber

New York Knicks v Boston Celtics, 116-118.

Klik hier voor de samenvatting: http://www.nba.com/video/games/knicks/2010/12/15/0021000368_bos_nyk_recap.nba/index.html

Om 9.45 uur is iedereen weer nestjes aangekleed beneden en stappen we in de subway naar Brooklyn.   “Google” leidt Pieter, Marcel en Erwin over de Brooklyn Bridge naar WTC en Wallstreet en Ei en Chris nemen nog een paar (20!) haltes  verder en komen zo uit op Coney Island.  In de zomer is het hier stervensdruk maar nu zien we hooguit 2 idioten die net als wij de ijzige kou van ongeveer -15 trotseren.  Maar kan me voorstellen dat het hier zomers goed te pruimen is en dat het dan helemaal vol is. Op de terugweg nog even langs Grand Central Station, Public Library en via Macy’s tenslotte een grote bodschap afgeleverd in het hotel. We maken ons op voor de topwedstrijd Knicks vs Celtics die over, pak em beet, 3 uur gaat beginnen….later meer.

En dat “later” is net voorbij.  Wat een wedstrijd! Nu heb ik zo’n 40 NBA games “live” gezien maar deze komt zeker in de top 3. New York had een reeks van 8 gewonnen wedstrijden en Boston een streak van 10. Op papier een TOP-POT dus, en dat werd het. Het spel deinde heen en weer en de Knicks bleven steeds een kleine voorsprong houden, wat varieerde tussen de 2 en 7 puntjes. Amare Stoudamire was weergaloos met bijna 40 punten. Tot aan 12.2 seconden voor tijd stond het zelfs nog gelijk, 116-116.  Boston in de aanval en Paul Pierce gaat 1 tegen 1 en scoort met nog 0.4 seconden op de klok. Knicks krijgen nog eenmaal de bal en Amare schiet vanachter de 3 punt lijn…..RAAK. Heel Madison Square Garden ontploft maar de Celtics vieren feest.  Zij hadden allemaal al door dat het schot ongeveer 0.2 seconden buiten de tijd was. Voor de neutrale toeschouwer een super game, voor de Knicks fans en grote teleurstelling, vooral omdat Paul Pierce (die dus het winnende schot maakte) nog even het New Yorkse pubiek begint te jennen en even laat weten wie hier de beste is!

Geweldige avond die alle mindere avonden goed maakte, shit morgen weer naar de New Jersey Nets…..kan nooit beter worden dan vanavond. Voor vanavond is het mooi geweest, morgen weer een dag.  Enne Ivo, dat shirt is gerelgeld bij de NBA shop hier op de hoek.  Weltrusten.

Donderdag 16 december

New Jersey nets vs Washington Wizards, 99-87 .

KLik hier voor de samnevatting: http://www.nba.com/video/games/nets/2010/12/16/0021000378_was_njn_recap.nba/index.html

Vandaag ging de tocht vanaf hotel naar Yankee Stadium, Central Park, Apple Store en nog een par winkeltjes. Om 17 uur verzameld iedereen weer in het hotel voor de laatste treinreis naar New Jersey waar John Wall en Gilbert Arenas op bezoek komen om de new Jersey nets een pak slaag te geven….of dat gelukt is lees je morgen. 

Zoals de hele week al het geval is, is ook deze wedstrijd weer niet uitverkocht. Met een capaciteit van welliswaar 19.500 stoeltjes is het Prudential Center een mooi en ruim nieuw stadion, maar is het  vanavond wederom maar met ongeveer 30% van de plaatsen gevuld. Dus “tip” voor de mensen die hier ooit nog eens gaan willen kijken! “Koop het allergoedkoopste kaartje en ga dan lekker op betere stoelen zitten”. 

Maar goed, de wedstrijd op zich was wel aardig. Helaas waren de alley-oops en dunks niet aanwezig en waren de scheidsmannetjes veel te kieskeurig.  Werkelijk alles floten ze af voor lopen! Wat dat betreft is het net voetbalscheidsrechter Temmink……….die kon ook niet lopen! De Nets nemen in het begin een 26-4 voorsprong en Washington maakt het bijna gedurende de game helemaal goed. Ze komen iets tekort en moeten bewust fouten maken om balbezit te krijgen. De Nets schieten NETjes alle vrije worpen erin en zo gaat deze pot als een nachtkaars uit. Morgen laatste dagje en wedstrijd. Lebron James komt op bezoek in The Garden en die zal geen leuk ontvangst hebben. Hij weigerde namelijk vorig seizoen bij de Knicks te tekenen en vertrok naar Miami, iets wat hem niet in dank werd afgenomen. Maar we zullen het zien morgen om 7 pm.  Ik schrijf dit verslagje nu om 2 am dus het is mooi geweest, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Vrijdag 17 december

New York Knicks vs Miami Heat,

Klik hier voor de samenvatting van deze game: http://www.nba.com/video/games/knicks/2010/12/17/0021000382_mia_nyk_recap.nba/index.html

Deze morgen lekker uitgeslapen en daarna ontbeten bij Hooters. Of het aan New York ligt weet ik niet maar feit is dat de dames er in Atlanta en Dallas beter uitzien dan hier, maar goed, maakt verder ook niet uit, we komen tenslotte voor het eten! Daarna door naar Bloomingdales waar Frank en Ronal de Boer nog iets moesten kopen en we sluiten af op het hoogste puntje van Rockenfeller Center en hebben een schitterend uitzicht over de hele stad en Central Park. Ook nog ff de NBA shop leeg gekocht en we gaan ons nu opmaken voor de kraker en hopelijk mooiste afsluiting van deze sportweek. Over 2 uurtjes zitten we in Madison Square Garden, later meer.

Wedstrijd is net ten einde.  Weergaloze Lebron James bij de Heat, 32 punten, 10 assists en 11 rebounds, voor de kenners onder ons “een triple double”.  Maar ook teamgenoten Dwayne Wade en Chris Bosh kwamen beide tot dik 20 punten.  Tot aan de rust, 57-57, was het erg gaaf om te zien maar daarna ging de Heat verdedigen en kwamen de Knicks er niet meer aan te pas. Helaas voor Stoudamire werd zijn reeks van 8 wedstrijden op rij minimaal 30 punten afgebroken. Heat blijft dus winnen en het zou zo maar kunnen dat ze een heel eind komen. Publiek in New York is wel erg luidruchtig. James werd contant uitgefloten en uitgeboehed. Zijn antwoord was erg simpel. Scoren. Ook Chris Bosh moest het ontgelden. Werd uitgemaakt voor overrated, maar met een punt of 26 en een dikke handvol rebounds kun je dat moeilijk volhouden. Mooiste acties van de Heat kwamen van Dwayne Wade. Geweldige speler is dat.  Het lijkt wel of hij geboren is voor basketbal. Na de game was het weer bedtijd voor opa Pieter en ging de rest van de club NY vanuit de hoogte, Rockefeller Plaza, bekijken. Om een uur of vijf waren de laatsten terug in het hotel.

Zaterdag was het uitslapen geblazen, behalve voor Pieter die zoals altijd weer vroeg uit zijn mandje was. Om half een richting metro voor de rit naar JFK. Was een lange rit met daarna  nog een airtrain naar het vliegveld zelf. Was toch nog een hele reis al met al en het had korter gekund volgens de experts. Maar goed we zijn er en hebben geluk dat onze vlucht de enige is die deze dag naar Amsterdam vetrekt. Nadat iedereen een stoeltje heeft gevonden in de Airbus worden er mensen omgeroepen om weer het vliegtuig te verlaten omdat zij in Amsterdam niet verder kunnen vliegen. Komt ons mooi uit want nu hebben Pieter, Herman en Ei een stoel bij de nooduitgang en de rest vd groep minimaal 2 stoelen en Chris zelfs 3 voor zichzelf! De vlucht is prima en 7 uur later zetten wij voet op Nederlandse bodem. uiteindelijk toch nog een minpuntje deze reis, Ei, Erwin en Marcel hebben geen koffer ontvangen en moete dus formuliertjes invullen Daarna nog een klote treinreis en om welgeteld 10.30 uur zit ik dat eindelijk bij mijn zieke zoontje in het ziekenhuis. Einde van wederom een mooie sportreis met als absolute hoogtepunten de wedstrijd Kinks vs Celtics en het vallen van Ei van zijn kruk.  Het ga jullie goed en tot de volgende keer.

Groetjes Reisleider Ei.