Sidebar Window


TopicsLinks2011, Mil, Chi, Indy, Mem, Atl.

Dag 1 :   Dag dames!!!
 
Reis is lekker verlopen… prima reis gehad. Alleen het wachten bij de douana-controle in Amerika duurde 1.5 uur. (terwijl we achteraf misschien voor gemogen hadden door dennis zijn krukken).
Toen huurautootje op halen die weer 6 persoons is :)!  Tis wel koud hier, vooral met de wind lijkt het min 6 graden ofzo.
 
40 minuten rijden naar het hotel in Gurnee, waar we in een oase aan etenstentjes terecht kwamen, en waar ook een supergrote mall zit met o.a. Abercrombie outlet, Abercrombie kids outlet, Nike, Levis, Gap enz enz.
We hebben daar gister nog ff anderhalf uur rondgelopen. Gegeten en naar het hotel gegaan. We zijn alle 4 om 8 uur ’s avonds in slaap gevallen. (en 2 uur ’s nachts klaar wakker haha).  Nu is het 7 uur sochtends en zitten we Fortune te spelen.
 
Ik heb 2 Abercrombie shirts gekocht, maar omdat iedereen zo moe was moet ik voor de dames ander keertje nog gaan kijken!!
 
Na het ontbijt zijn we naar de shopping mall aan de overkant gegaan. Gelukkig iets minder druk dan de dag ervoor. Bjorn, Dennis en ivo hebben wat dingen bij Abercrombie gekocht. Ook nog in de indoor game-hal een aantal spelletjes gespeeld. (Wong tegen Ivo staat 3-2 in potjes Air-Hockey). Uiteraard middageten in de food-court met keuze uit chinees, japans, chinees, mcdonaalds, chinees, italiaans, taco bell en subway. 3x mcdonalds en wong aan de taco’s.
Om drie uur smiddags zijn we naar Milwaukee gereden (45 minuutjes). Daar even het Lake Michigan bekeken. Erg groot en koud in deze tijd vant jaar…. Sneeuw en ijs!!!!

Voor de wedstrijd gegeten in de sport-bar tegenover het stadion, friet en hamburgers met bier!!!!!! (cola voor dennis en wong uiteraard). Wong had aldaar een vrouwelijke gesprekspartner dus we waren bang dattie misschien niet meer meeging naar de wedstrijd haha :-).  Bij binnekomst in het stadion was de eerste foto met de cheerleaders snel gescoord haha!! De wedstrijd was leuk om te zien.  Het lager-geplaatste Milwaukee Bucks begon goed, en kwam 10 punten voor na 7 minuten. Echter was dit verschil na 10 minuten spelen alweer weggewerkt door Boston Celtics. In het tweede kwart kwam Milwaukee weer 10 punten voor maar kwam Celtics net als eerder direct terug. Het einde van de wedstrijd werd beslist door een Block van Kevin Garnett van de Celtics. Uitslag Milwaukee Bucks – Boston Celtics 83-89.
 

Voor de samenvatting klik je hier:

http://www.nba.com/video/games/bucks/2011/03/06/0021000939_bos_mil_recap.nba/index.html

Vandaag, Dag 3, zijn we om kwart voor 8 wakker geworden. Lekker ontbeten, gedoucht…. en nu een potje klaverjassen. Vanmiddag gaan we naar Chicago, de stad bekijken. Vanavond hebben we de wedstrijd Chicago bulls – New Orleans Hornets.

Goedemorgen Nederland…
 
Het is hier nu half 8 ’s ochtends. Redelijk geslapen allemaal, maar de mannen zijn nu aan het zeuren dat ik moet doortypen omdat ze willen ontbijten :)!
Gisteren zijn we dus in de ochtend richting Chicago gegaan waar we een avondwedstrijd hadden: Chicago Bulls – New Orleans Hornets. Na een uur rijden vanaf ons hotel kwamen we in het centrum van Chicago aan. We hebben hier eerst de Navy Pier bekeken. Dit is een pier waar allerlei dingen te doen zijn als shows, winkeltjes, reuzenrad, boottochtjes enz enz. Echter is het nu niet de tijd van het jaar om al deze dingen te doen omdat het daar te koud voor is.
 
Na de Pier zijn we richting John Hancock Center gelopen, een erg hoge wolkenkrabber waar je op de 94ste een skydeck hebt. Met de lift ben je in 40 seconden boven, lekker voor je oren!! Hier van het mooie uitzicht genoten en wat meer over de stad te weten gekomen. Toen langs de fontein uit ‘Married with Children’ gegaan en snel naar het Stadion van de Chicago Bulls.
Zoals julie zien boven aan dit verslag  zijn we hier uiteraard op de foto gegaan met het standbeeld van de beste basketballer ooit…… Michael Jordan…..
 
De wedstrijd moest een wedstrijd worden tussen sterspelers Derrick Rose van Chicago en Chris Paul van de Hornets. Chris Paul was echter geblesseerd waardoor de Hornets met een andere starter moesten aantreden.

Ondanks het gemis van hun beste speler kon New Orleans Hornets toch aardig partij bieden en ging het tot 77-77 gelijk op. Hierna zetten Derrick Rose even het gas vol open waardoor the Bulls uitliepen naar 85-77. Een degelijke winst voor Chicago die uitzicht hebben op een goede play-off plek.
 
Vandaag staat een outlet op het programma en de allereerste McDonalds van de wereld (hier is nu een museum van gemaakt)…

Klik hier voor de samenvatting:

http://www.nba.com/games/20110307/NOHCHI/gameinfo.html?ls=gt2hp0021000943#nbaGIboxscore

Als eerste deze dag is Ivo’s grote liefde aan de beurt, de eerste McDonalds ter wereld. Wanneer we daar na een klein uurtje rijden aan komen, blijkt dat het museum alleen donderdag t/m zaterdag geopend is. Vanaf de stoep kunnen we in ieder geval wat foto’s schieten. Van de aangegeven prijzen voor een hamburger, 15 dollarcent = 11 eurocent, loopt Ivo het water door de mond (zie foto).

Ook deze dag is het weer prima. Tot nu toe heeft het niet geregend en de temperatuur is acceptabel als je je jas (Dennis) of vest (Dennis) niet bent vergeten. Nota bene, hij is z’n tas ook al een keer vergeten, maar gelukkig bewaren we alle belangrijke documenten op ons lichaam.
 
Vanaf het eind van de ochtend is het tijd om bij de outletmall te gaan shoppen. Na een paar uur shoppen, tussendoor wat eten, is het een close call tussen Ivo en Wong wie het meeste geld heeft uitgegeven. In ieder geval probeert Ivo nu al zittend op zijn koffer zijn koffer te sluiten en het lukt maar net.
 
Rond etenstijd rijden we terug richting ons hotel om de gekochte kleding te droppen. We besluiten vervolgens om voor een goede maaltijd naar Apple Bee’s te gaan. Na een kleine omweg met de TomTom van Ivo komen we er iets later aan. Het blijkt wel een goede keuze. Niet alleen is het eten geweldig, ook de service blijkt van buitengewone klasse. Na een complimentje van Wong z’n zijde (nice rack), worden we verwend met allerhande extra’s. Taylor en Wong kunnen het goed met elkaar vinden (zie foto)…
 
Na het eten via de mall bij ons hotel naar de kamer gegaan. Wanneer we bij de Abercrombie aan komen, blijkt er 1 nieuw vest te hangen. Ivo wees ondergetekende op dit vest om het te kopen voor een schamele 40 dollar. Toen ondergetekende het vest had gepast (en de maat was goed), realiseerde Ivo zich dat hij tegenwoordig dezelfde maat heeft. Na veel vijven en zessen besloten om Dennis een munt te laten opgooien. Ivo won de toss en ik twijfel nog steeds aan de zuiverheid van de munt.
 

Wong staat na de avond nog steeds bovenaan in het algehele klaverjasklassement, maar zijn voorsprong wordt kleiner en kleiner.
 
Op dit moment staan we op het punt ons eerste hotel in Gurnee te verlaten. Via een kleine outletmall en de brouwerij van Miller gaan we vanavond naar de Milwaukee Bucks tegen Cleveland Cavaliers. Geen topper, dus wellicht kunnen Dennis en Ivo vandaag dicht op het veld gaan zitten (de krukken gaan mee).

Het is hier nu 9.15 ’s ochtends. Zoals Bjorn al mailde hebben we gisterochtend ons hotel in Gurnee verlaten. Met een volgeladen auto zijn we richting Milwaukee gereden om de bierbrouwerij van Miller-lite te bezoeken. (met een kleine tussenstop bij een Outlet-mall langs de highway). De mensen in Amerika zijn in rep en roer omdat de prijs van een gallon benzine is gestegen. (ik geloof ongeveer 3 dollar voor een gallon en een gallon is 3,86 lieter!). Toen we ze vertelden dat wij wel 9 dollar per gallon betalen in Nederland stonden ze wel even na te denken haha.
 
Als echte Nederlanders waren we aangenaam verrast dat de gehele tour door de bierfabriek gratis was (incl de drie biertjes naar keuze aan het einde van de tour). Best interessant om te zien hoe het allemaal gemaakt wordt, en met wat voor snelheid dat gaat. (2000 blikjes bier per minuut en 1400 flesjes per minuut). Enige minpuntje was dat ik volgens de Amerikanen een ‘Girly-drink’ koos…. ach, het was een overheerlijke witbiertje. Uiteraard werd deze opmerking wel met veel gelach ontvangen door Bjorn, Dennis en Wong.


 
Na de bierbrouwerij richting het stadion zodat we ruim op tijd in het stadion zouden zijn. Parkeren op dezelfde plek als vorige keer, eten op dezelfde plek als vorige keer en kaartjes ophalen bij hetzelfde loket. Bij binnenkomst hebben Dennis en ik een basketbal-jersey gescoord van Brandon Jennings: 30 dollar…. mooi prijsje!

Nog even een klein potje kaarten en dan onze plek in het stadion opzoeken. Er zat niet veel spanning in de wedstrijd. Top-spelers kregen rust waar mogelijk, en de Cleveland Cavaliers geven niet veel weerstand.
Tijdens de rust loop ik met mijn ‘little brother’ op krukken naar beneden om dichterbij te gaan zitten. Na een zielig verhaaltje opgehangen te hebben over onze lange reis uit Europa en de vraag of we dichterbij wat mooie foto’s mogen maken worden we door de beveiligingbaas himself naar een plekje dichterbij gewezen. Een beetje achter de basket, dus nog niet helemaal perfect maar wie weet gaat dat tijdens 1 van de andere wedstrijden nog lukken. Uitslag Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 110-90. Aardige score dus…

Het werd dus een saaie pot met een overwinning voor de thuisploeg met 20 punten verschil. Het stadion zat maar half vol met 12.500 toeschouwers.  Klik hieronder voor de samenvatting.

http://www.nba.com/games/20110309/CLEMIL/gameinfo.html?ls=gt2hp0021000959#nbaGIboxscore

 
Na de wedstrijd snel richting de auto want we hadden nog een reis van 3 uur en 20 minuten voor de boeg richting Rensselaer. De reis is prima verlopen ondanks een lichte vermoeidheid bij de drivers (Wong en Bjorn), en ondanks de soms diepe gaten in het wegdek.
Het hotel hier in Rensselaer is niet zo schoon, weinig keuze bij het ontbijt en een iets te hard bed, maarja, we zijn hier 1 uur snachts aangekomen en gaan om 11 uur weer weg.

 
Om half 11 gaan we richting Indianapolis rijden voor een College-basketbal toernooi in het stadion van de Pacers genaamd Conseco Field House (zie foto), waar ploegen van verschillende universiteiten uit dit gedeelte van de USA zullen strijden voor een plek in de landelijke finales (duur van half drie s’middags tot ongeveer 11 uur savonds).

Ook zien we Nederlands Basketbal legende en NBA All Star, Rik Smits.  Deze 2.20m lange Eindhovenaar speelde nog in de All Star game aan de zijde van niemand minder dan Michale Jordan. Zijn pass op Jordan achter de rug langs zal niemand meer vergeten.

Nu gaan we ons allemaal maar eens even opfrissen en klaarmaken voor de reis van 1,5 uur die we nog voor de boeg hebben.

Goedemorgen allemaal!!!
 
Hier is het nu half 10 sochtends. Net een iets beter ontbijt gehad dan gisterochtend (toen alleen koek met koffie). Nu gelukkig gewoon toast, cornflakes, cake, koek, koffie, jus, appelsap enz enz.
 
Gister stond er geen wedstrijd op ons programma, maar wel een bezoek aan de racebaan van Indianapolis waar elk jaar een aantal wereldberoemde races worden gehouden. Een Ground-Tour voor 25 dollar betekende dat we het hele circuit (capaciteit van meer dan 400.000 mensen) te zien kregen (en ook overal uit het busje mochten zoals start/finish, tijdwaarneming, garages, perszaal en het museum. We kregen te horen dat landgenoot Arie Luyendijk volgende week aanwezig zou zijn om handtekeningen uit te delen. (jammer voor ons dus, anders hadden we de 2de bekenede nederlander kunnen ontmoeten deze vakantie).


 
Daarna op weg naar Louisville met een tussenstop bij alweer een Outlet mall met dit keer een vrij gezonde lunch (subway :)). Niet veel gekocht, maar wel even lekker om tijdens een reisje uit de auto te gaan!!
 
Nu douchen en richting Nashville waar ons veel muziek-cultuur en sport wacht (vanavond ijshockey).

Dag 8:
 
Nashville heeft een gezellige hoofdstraat, Broadway, waar country-muziek de klok slaat. Het ene na het andere tentje heeft een live-optreden van een toekomstige ster. Nadat we deze straat op en af waren gelopen, besloten om ergens op het dakterras wat te gaan eten. Het was bijna 20 graden, dus we zaten daar prima in ons t-shirtje. Dat is wel wat anders dan Chicago/Milwaukee. Aan het eind van de straat ligt het stadion zie foto) van de Nashville Predators, waar de thuisclub het zou opnemen tegen de Colorado Avalanche (ijshockey).

In een uitverkocht stadion kwamen de Predators al snel met 2-0 voor. In de 2e periode waren er nog 2 hoogtepunt, allereerst de 3-1 van Joel Ward van de Nashville Predators. Hij verloor eerst zijn stick, kreeg een nieuwe van iemand van de bank, stal de puck, omspeelde de goalie en maakte het af. Daarnaast brak er een gevecht uit en de thuisspeler kwam als winnaar uit de bus (zo deed hij althans), tot groot enthousiasme van ons en de rest van het publiek. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisclub, de laatste goal viel in de laatste seconde (empty net bij de Avalanche). 

Klik hieronder voor de samenvatting van de wedstrijd.  http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20102011,2,1030&navid=sb:highlights
 
De volgende dag eerst richting het centrum gereden. De farmer’s market viel tegen, die was niet zoals in Los Angeles. We besloten wat vroeger dan gepland naar Memphis te reizen. Na een enorm saaie weg komen we aan bij ons hotel in downtown Memphis. Over een lengte van 350 kilometer waren de McDonalds-restaurants op 1 hand te tellen, dat zegt wel wat over de route…
 
Na een aantal potjes klaverjassen, wederom gewonnen door Bjorn, wat gaan eten in het centrum. We zitten op loopafstand van Bealestreet, de Broadway van Memphis. Na een lekkere maaltijd via Bealestreet naar het hotel gelopen, waar de klassieker Jurassic Parc op de televisie gegeven werd.
 
Nu zijn we allemaal, op Ivo na, klaar om richting Graceland te gaan. Vanavond staat de wedstrijd Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers op het programma, hopen op wat sensationele dunks van Blake Griffin.

Goedenavond allemaal!
 
 
Op dit moment geeft Ivo een Thaise massage aan Wong (zonder happy ending), vandaar dat ik (Bjorn) het verslag weer moet schrijven.


 
Aan het eind van de ochtend vertrokken we richting Graceland. Het landgoed van Elvis Presley ligt aan een redelijk grote weg en is gewoon omringd door andere huizen/gebouwen. In het huis van Elvis was alleen de benedenverdieping open voor de tour. De bovenverdieping is op verzoek van Lisa Marie afgesloten. De grootte van het landgoed valt tegen, we hadden een enorm landgoed verwacht. Het ziet er allemaal schitterend uit en is dan ook leuk om te zien. Nadat we zijn autocollectie en zijn vliegtuigen hebben bezocht, komen we een Nederlandse cameraploeg tegen. Wong kon zich uiteraard niet inhouden en maakt wat gekke bewegingen terwijl de camera draait.
 
Nadat we in een mall wat gegeten hadden, parkeren we de auto bij het hotel en lopen we via de Beale Street naar het stadion van de Memphis Grizzlies. Op het moment dat we op onze plaatsen arriveren, is de warming-up afgelopen. Zoals goed Amerikaans gebruik, wordt ook hier voor de wedstrijd het volkslied gezongen. Op dit moment horen wij de stadionomroeper zeggen: And here to perform the national anthem, our friends from Holland, Nick and Simon. We kijken elkaar aan en schieten enorm in de lach. En het blijkt echt waar te zijn, Nick en Simon zingen het volkslied van de Verenigde Staten.. Landverraders..

Ondanks verwoedde pogingen van Ivo om via Twitter contact te krijgen met de Nederlandse volkszangers, lukt dit helaas niet. Er is een filmpje van het volkslied, maar dit is te groot om toe te voegen aan deze mail.
 
De wedstrijd is, op het 1e kwart na, niet spannend. Blake Griffin van de LA Clippers speelt 1 van de slechtste wedstrijden van het seizoen en laat maar 1 dunk zien.

Onder leiding van Zach Randolph, 30 punten, winnen de Grizzlies van de Clippers met 105-82. Nu gaan we beginnen met een potje Fortune, eens kijken of Wong een spelletje kan winnen deze vakantie. Klik hier voor de samenvatting van deze wedstrijd http://www.nba.com/video/games/grizzlies/2011/03/14/0021000994_lac_mem_recap.nba/index.html
 
Na Rik Smits en Nick & Simon verwachten we morgen Ilse de Lange o.i.d. tegen te komen.

Dag 11:
 
Vandaag stond het Civil Rights museum in Memphis op het programma. (het hotel waar Martin Luther King is vermoord is omgebouwd tot dit museum). Dit blijkt echter dicht te zijn op dinsdag, wat een flinker domper is, aangezien we morgen richting Atlanta vertrekken. Op zoek naar een andere daginvulling besluiten we om nog maar eens een Mall te bezoeken, 5 potjes te klaverjassen en gaan we uiteten bij de Hooters. Al met al een rustdagje.

 
Dag 12:
 
We staan vroeg op om toch nog anderhalf uur in het Civil Rights Museum door te brengen. In het eerste gebouw erg veel informatie over de slavernij, en de verschillen/discriminatie tussen blank en donker. We kunnen helaas niet alles lezen aangezien we haast hebben. Het 2de gebouw van het museum gaat in op de wijze waarop Martin Luther King is vermoord. Hierbij komen uiteraard ook te nodige complot theoriëen aan bod. Leuk om te zien en lezen!!

Na het museum beginnen we aan de reis van ongeveer 6.5 uur naar Atlanta. Het tom-tom rijden zit Bjorn en Wong in het bloed. De verwachte aankomsttijd wordt vroeger en vroeger naarmate de reis vordert. Uiteindelijk komt we om 17:50 aan in een mooi hotel met vriendelijk personeel. Snel de koffers op de kamer want om 7 uur hebben we de basketbalwedstrijd Atlanta Hawks – Denver Nuggets. In de Philips Arena zaten nog geen 14000 toeschouwers.

De thuisploeg speelt best slecht en de Denver nuggets winnen de wedstrijd door duidelijk beter te schieten, eindstand 87-102.

Nog wel leuk om te noemen is een Atlanta fan die tijdens de Kiss-camera op het grote scherm met 4 vrouwen zoent ipv met alleen zijn eigen partner.

Klik hieronder voor de samenvatting.  http://www.nba.com/video/games/hawks/2011/03/16/0021001003_den_atl_recap.nba/index.html
Nu liggen Dennis en ik lekker op bed een andere NBA wedstrijd te kijken: Oklahoma City Thunder – Miami Heat. Ik gok dat Wong en Bjorn dat ook liggen te doen in de andere kamer.
Slaap lekker vanuit Amerika…..

Dag 13:


 
het beloofd een mooie dag te worden met 22 graden celsius. Korte broeken aan en richting Coca Cola en CNN rondleiding. (wong slaat CNN over want die is daar een aantal jaren geleden al geweest, hij kiest voor het Sea Aquarium).

De Coca-Cola rondleiding is in een mooi nieuw gebouw, met een gigantische verzameling aan Coca Cola spullen. Een stukje historie, ‘de geheime formule van cola’, een foto met de ijsbeer van coca-cola en een rondje onbeperkt proeven van 60 verschillende producten van over de hele wereld. (na 34 verschillende ben ik gestopt met proeven, dat was beter voor mij en voor de rest van de groep *Burp*). 

De CNN rondleiding is een beetje zakelijk. Controle met detectiepoortjes, tassen open, geen foto’s, overal agenten. Maar opzich best leuk om de studio’s live bezig te zien!!
Na deze tours nemen we even een uurtje rust op de hotelkamer, zodat we volledig zijn opgeladen voor het avondeten en de avondwedstrijd ijshockey: Atlanta Trashers (10de) tegen Philedelphia Flyers (1ste).


De wedstrijd is ontzettend leuk om te zien. De thuisploeg komt steeds op voorsprong en de nummer 1 maakt 3x gelijk. 3-3. Maar omdat ze in Amerika geen gelijkspel kennen wordt het overtime!! Na 5 minuten overtime is er echter nog geen winnaar wat Shoot-outs betekend. Elke ploeg mag 3 penaltys nemen waarbij de speler vanaf het midden op de keeper afschaatst en probeert te scoren. 2-1 voor Atlanta!! Het stadion gaat uit zijn dak!!!! (enige minpuntje is dat Dennis en ik de enige knokpartij uit de wedstrijd missen doordat we zo nodig even wat fan-artikelen moesten kopen in de fan-shop :P) Klik hier voor de samenvatting van deze game: http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20102011,2,1055&fr=false

Nu snel douchen en een dagje rustig shoppen en vanavond de ultieme wedstrijd basketbal Atlanta Hawks – Miami Heat……

Het werd een walkover voor de Heat, ze waren vele malen beter dan de Hawks en de Heat had Lebron James als uitblinker met een triple-double.

Het was weer een zeer geslaagde sporttrip, morgen naar huis en maandag weer werken.

Groetjes van ons allen….