Sidebar Window


TopicsLinks2010, Dallas NBA All Star.

 18 personen haden zich deze keer opgegeven, een record.  Richard als oud-gediende, Bjorn en Ivo als 2e jaars en verder allemaal nieuwelingen (rookies)…..

_MG_2547

Vele uurtjes van voorbereiding, hoop stressmomentjes en telefoontjes naar the States gingen er aan vooraf en hieronder lees je hoe het allemaal is geweest, reacties zijn welkom…

Na vele dagen aftellen kon ons avontuur naar Dallas eindelijk gaan beginnen.  De wekker was goed gezet, 5.00 uur, en pa was netjes op tijd om mij naar station Ede-Wageningen te brentgen.  LEVE HET OPENBAAR VERVOER !  Toen begon de ellende.  Ei, die nooit met de trein reist koopt een kaartje, druk op de verkeerde knop (40% korting) en stapt netjes om 6.05 uur in de trein voor een leuk reisje naar Schiphol. NIET DUS !  Welgeteld 1 minuutje later stond de conducteur mijn kaartje te controleren en had ik een boete van 48 keiharde euries aan de broek. Uitleggen wat ik verkeerd had gedaan zat er niet in “die smoesjes hoor ik dagelijks” dus betalen. Gelukkig liet mijn IQ van 138 me niet in de steek en kon ik deze man duidelijk maken dat ik wel 8,60 had betaald en dus recht had op minimaal een deel van de reis. Bon ging de prullebak in en 15 minuten later stapte ik uit bij station Driebergen-Zeist om opnieuw een geldig kaartje te kopen. Trein natuurlijk al weg dus half uur vertraging. In Utrecht stopte helaas deze trein ook nog eens ivm een wisselstoring richting Schiphol snotver #^%$&%(%)^&^)* Overstappen dus en met de stoptrein via Hilversum naar Schiphol, waar uiteraard iedereen al aanwezig was behalve de “reisleider”.  Half 8  werd niet gehaald maar 8.15 uur was de groep compleet, we konden de koffers inleveren en eten, drinken en casino bezoeken.  Dat was de eerse goede zet van vandaag, 10 minuten later stond ik buiten met een dikke 200 euro winst ! 

Het vliegtuig van Britsch Airways zag er prima uit en ander half uur later stonden we in Londen met een glas bier, vette pizzapunten en lekkere sushi’s te genieten van de super spannende klaverjaspartij van enkelen Dortenaren, nezen, raars of hoe die mensen daar ook heten. 

IMG_2204

De vlucht naar Dallas was lang maar gezellig. Eten prima en stoelen redelijk. Enige minpuntje is dat er Rotterdams geklaverjast werd, maar goed, het IQ van de gemiddelde Dortenees is dan ook niet hoger dan die van Bonnie St. Clair. De rest paste zich dus prima aan.  Bjorn werd na 3 verliespartijen ingeruild voor Taco en de overwinningen stroomden binnen. 9,5 uur later landden we tenslotte op DFW airport. Huurauto’s hadden we uurtje later en nadat iedereen was ingecheckt in het hotel kon het bier drinken beginnen. Het was een lange dan en de meeste lagen voor 11 uur op bed, das dus 6 uur in de ochtend Nederlandese tijd. Ei had nog duidelijk gezegd dat je niet te vroeg naar bed moest gaan omdat je anders om 6 uur al wakker zou zijn.  Dat advies werd natuurlijk niet aangenomen en zo bleek later een grote meerderheid ruim op tijd aan het ontbijt te zitten… 

Iedereen was dus prima op tijd wakker om te gaan outletshoppen.  Gelukkig was de eerste auto al een uurtje weg en zij konden ons melden dat de winkels pas 12 uur open gingen.  Eerst Dallas downtown sightseeing dus en daarna shoppen. Paar uur later stonden we dan toch echt met tassen vol spullen en honderden dollars lichter weer buiten.  Winnaars waren Joost en Wouter deze keer. Nu op weg naar NBA Jam Sessions.  Een enorme hal die de NBA speciaal heeft ingericht op basketbal.  Zo kan je wedstrijdjes spelen tegen het Adidas team, 3 tegen 3,  of 3-punters schieten, playstation tegen elkaar spelen, handtekeningen vragen van NBA spelers en ga zo maar door, 3 voetbalvelden vol entertainment. 

IMG_2234

Helaas van korte duur want we moeten ons haasten voor de NBA Rookie Game.  Ze noemen het Rookie game maar eigenlijk spelen de 1e jaars tegen de 2e jaars.  De laatste 8 ontmoetingen wonnen telkens de 2e jaars maar nu is het andersom. We zien veel dunks, alley-oops en 3 punters maar eigenlijk is de wedstrijd niet zoveel aan.  MVP werd ook niet degene die het verdiende maar een ander, ben de naam kwijt, dat zegt genoeg.  Maar voor $23,25 hebben wij ons prima vermaakt. Voor de meesten gaat hierna het licht uit maar een deel gaat nog ff een paar bierjes nuttigen bij het plaatselijke hardrock cafe. Erg dom natuurlijk aangezien je aan de overkant vd straat ook een Hooters heb. Je weet wel, waar de bediening meer vlees heeft dan dat er op je bord ligt. Voor de mensen die nu nog niet weeten wat Hooters is, zie internet.  www.hooters.com  “Hooters more than a mouthful”   1.oo uur lag iedereen keurig in zijn eigen bedje en ging het licht letterlijk uit.

IMG_2279

De volgende ochtend weer vroeg uit bed want om 10 uur is vertrek naar Waco.  Waco, het kleine klote dorp wat een aantal jaren geleden in het nieuws kwam toen een of andere secteleider zijn met zijn volgelingen zelfmoord pleegde. Ach ja, ieder zijn hobby! Maar het dorpje ziet er mooi uit en de universiteit waar wij moeten zijn voor de collegegame Baylor Bears vs Missouri Tigers ligt er mooi bij. Alles is hier prima geregeld en parkeren geen probleem en bovendien gratis !  In het Ferrell Center (11.500 zitplaatsen) krijgen wij een schitterende wedstrijd voorgeschoteld tussen de nummer 5 en 3 uit de BIG12 conference. Thuis ploeg staat de hele wedstrijd paar punten voor en laatste minuut 2 achter. 2 vrije worpen 6 seconden voor tijd moet een verlenging op kunnen leveren. 1e wordt gemaakt maar helaas 2e missen ze.  Shit uitploeg let niet op en na 3 rebounds en even zoveel schotpogingen scoort Baylor de winnende.  Tenmintste, daar gaan we van uit. Maar met 1.3 sec is er nog van alles mogelijk.  Missouri komt met een ver schot toch nog op de ring maar helaas voor hun…..mis.  Thuisploeg wint en feest in de tent. Sommige kopen nog even de merchandise-tent leeg, je bent hier tenslotte maar eens in je leven en anderen nemen een laatste biertje of pissen deze net uit. 

Terug richting Dallas uietraard nog ff stoppen bij een outletshoppingmall langs de snelweg en ook hier worden weer de nodige dollars uitgegeven. Met zijn 5e paar sportschoenen zorgt Joost in ieder geval dat de economie hier weer snel uit de slop raakt. 

Onze bijna-eindbestemming vanavond is de cowboystad Fort Worth, waar we een bezoekje brengen aan Billy Bob’s Saloon en Entertainment Center.  Vergelijk het met Preston Palace maar dan iets kleiner en alles gebaseerd op koeien en cowboys.  Voor $12 entree kan je je hier prima een avondje vermaken. Uiteraard beginnen we met gezond voedsel en dat betekend hamburger, friet en cola.  Michel durft de 16 oz steak aan en volgens horen was het die $24,95 echt waard! We geloven hem.  Ook Billy Bob heeft netjes voor ons gezorgd en een beamer met groot scherm klaar staan voor de All Star Saturday.  Hoogtepunt van de avond is altijd de Dunk Contest.  Kaartjes om er live bij te zijn waren minimaal $215,- en dat was nog niet eens op de zwarte markt ! Wij achteraf blij dat we dat er niet voor over hadden.  Er is niet veel aan en de winnaar is ook nog eens onterecht dit jaar.

IMG_2302

Leve Billy Bob en een volle portomonee en zo vermaken we ons nog prima verder hier.  Zien voor 3 dollar nog een echt rodeo op de eerste rij, en ik als Partij-voor-de-dieren-stemmer, geniet als een clown vol op de horens wordt genomen! Effe een paar biertjes tussendoor en dan is het tijd voor poolen. Man-off-the-evening werd Michel. Hij was onverslaanbaar. Op de foto Herman die 2e werd. Om 24.00 uur ging het licht bij de meesten uit en reden we terug naar ons hotel, weltrusten.

IMG_2321

Zondag 14 februari is toch echt de dag waar het allemaal om begon, de NBA  All Star Game in het enorme Dallas Cowboy Stadium. Normaal goed voor ruim 80.000 uitzinnige American Football fans maar deze keer is het stadion omgebouwd tot basketbaltempel.  108.713 mensen zitten er vanavond binnen, een absoluut record en wij zijn erbij !

IMG_2344

2 uur van te voren zij we er en buiten is het ijzig koud maar wel gezellig.  Er treed een band(je) op en verschillende mensen weten mij te vertellen wie het zijn maar ben het alweer vergeten………..zo goed waren ze 🙁 .  Hoogtepunt kreeg deze avond Daphne, onze enige dame.  Zij werd ten huwelijk gevraagd door haar geliefde mannetje Michel. Uiteraard zei ze volmondig ja, alleen jammer dat wij daar allemaal GEEN getuige van waren. Maar de ring was mooi en in het vlietuig op de weg terug zagen ze er nog steeds verliefd uit, het zal vast allemaal goed komen…..reserveer wel vast 16 plaatsen extra voor de bruiloft !

Ticketmaster had netjes alle kaartjes voor ons klaarliggen en zelfs voor Taco, Robin en Rogier waren er mooie staanplaatsen, dat ze daar 1,5 dag voor hebben lopen stressen zullen we maar niet vermelden.  Via Ebay.com kocht ik samen met Richard super kaarten voor de 2e rij direct naast de spelerstunnel. en zo zien we alle grote basketballers op nog geen 10 meter afstand voorbij komen, en natuurlijk al die lelijke cheerleaders.

IMG_2393

Verder lopen we nog tegen Kobe Bryant aan die helaas deze avond geblesseerd aan de kant moet blijven. Michael Jordan was de grootste basketballer aller tijden maar Kobe is dat van de 21e eeuw, op dit moment dus, en dat betekent gillende meisjes van 16, kwijlende dames van 25 en starende blikken van vrouwen die al in de overgang zijn. Uiteraard maak ik een foto van 2 meter afstand want ik ben ook net een wijf  maar helaas zijn  mijn armen  net te kort om hem ff aan te raken.

IMG_2334

Goed, over de wedstrijd dus.  Het voorstellen van de spelers was gaaf, het optreden van rapper Usher redelijk en Shakira bewees met haar live optreden voor de zoveelste keer dat ze beter in een studio kan zingen. Gelukkig trad in de rust ook nog Alicia Keys op en dat was een verademing om te horen, zo zuiver.  Helaas niet zo sensationeel als de borstpartij van Janet Jackson bij de Superbowl maar de Amerikanen zijn toch net zo preuts als Jan Peter Balkenden dat het optreden van Alicia een hoop vergoedde.  O ja, over de wedstrijd zouden we het hebben. Veel doelpunten, mooie alley-oops en een terechte winnaar, EAST.  Waar Dwayne Wade en Lebron James de uitblinkers zijn en waar eerstgenoemde terecht tot MVP werd gekroond. Carmelo Anthony was aan de West kan de uitblinker en als zijn laatste schot doel had getroffen……….?  Maar als telt niet in de sport, vraag dat maar aan Sven Kramer 🙁 

We nemen nog een paar laatste biertjes in ons hotel en gaan beginnen aan een goede nachtrust. Maandagmorgen is het nu en vandaag staat onze terugreis gepland. Richard, Bjorn, Ivo, Harm en Marijn vliegen echter door naar Los Angeles om daar de Lakers en de Clippers te zien basketballen waarna ze afsluiten in Las Vegas, hoe dat is geweest kan je hier lezen……..Verslag LA en Las Vegas zonder foto’s  

Voor alle anderen is het vandaag inchecken voor de terugvlucht via Londen naar Amsterdam. Door veel vertraging missen wij echter onze aansluiting van Londen naar Amsterdam maar een vriendelijke vrouw boekt ons over naar vliegmaatschappij BMI en zo arriveren we 3 uur later dan gepland op Schiphol, en Wouter in Dusseldorf.  Hier staat uiteraard het ontvangtscomite klaar en het kussen kan beginnen. Einde van een kort maar zeker gaaf NBA All Star Weekend, op naar volgende jaar….. Groetjes van Ei

IMG_2363

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd. http://www.nba.com/video/channels/allstar/2010/02/14/0030900001_wst_est_recap.nba/

Voor foto’s van Wouter klik: http://picasaweb.google.com/wbgk1979