Sidebar Window


TopicsLinks2006, NBA “Europe” Keulen

Woensdag 11 oktober 2006,   NBA Europe “Live” Keulen Arena.

Het lange wachten was dan eindelijk voorbij. Afgelopen woensdag zouden wij dan eindelijk onze sterspelers zien in 2 oefenwedstrijden in Keulen. De groep bestond uit maar liefst 39 personen verdeelt over het hele land.

’s Middags om een uur of 13.00 zaten we gezellig op een terrasje bij de “Dom” van Keulen. De echte Duitsers beweren dat dit het mooiste plekje van Duitsland is maar daar zijn de meningen nog een beetje over verdeeld. Tis in ieder geval wel een uitstekend plein om te skateboarden of te skeeleren met al dat marmer. Enfin, 17 uur was iedereen ongeveer bij de Kolnarena en kon de pret beginnen. Het bier en de bratwursten gingen daar dan ook als warme broodjes over de toonbank vooral door die gasten uit Groningen, maar ja, die hoefden dan ook gelukkig niet zover terug te rijden als de rest haha.

We hadden mooie plaatsen achter de basket op rij 14, 15 en 16. Lekker dichtbij dus en konden alles goed zien. De eerste pot ging tussen de verliezers van de dag er voor en dat waren de Phoenix Suns en Maccabi Tel Aviv. Hoop scores en schitterende acties maar helaas een beetje minder strijd. Phoenix won overtuigend met 119 tegen 102 en werd dus 3e van dit minitoernooi en Barbosa was de topscoorder met 27 punten. De finale ging daarna tussen de Philadelphia 76ers en CSKA Moskou. In deze game veel strijd en inzet maar een veel lager schotpercentage getuige de 85 tegen 71 overwinning van de 76ers waar center Samuel Dalembert de sterspeler was met 18 rebounds en een vracht punten maar de mooiste acties en het grootste applaus waren toch echt voor nummer 3, Allen Iverson.

Op naar de volgende wedstrijden !  12 tm 25 maart in the USA !